WEEKLY REVOLT

FRÅGOR & SVAR

Du frågar, vi svarar!

Allt är inte alltid glasklart, vi har samlat ihop dom vanligaste frågorna vi får, hoppas du finner svar!

Vad är Weekly Revolt?

Weekly Revolt är ett digitalt tränings- och kostprogram som hjälper dig skapa en hälsosam livsstil. Träning måste inte bestå av långa pass och blodsmak i munnen. Med hemmaträning får du det lättare gjort och slipper passa tider. Våra utmaningar är utformade för vara motiverande och roliga, vi vet att den bästa träningen är den som blir av.

Är det åldersgräns?

Ja, 18 år.

Kan jag vara med om jag bor utanför Sverige?

Ja, men språket är alltid svenska.

Is it available in English?

No, sorry not yet!

Jag har nyligen fött barn, kan jag vara med?

Vi uppmanar dig att rådfråga din barnmorska/MVC innan du påbörjar ett kost- och träningsprogram. En snabb viktnedgång under amning kan påverka mjölkproduktionen, därför avråder vi dig som tänkt amma hela perioden att gå programmet WR66 som har fokus på viktminskning. I WR33 har vi inte samma fokus och programmet kan därför passa dig bättre. Gällande träningen så går det bra för de flesta då den är skonsam, men magövningar bör bytas ut till ”mamma-mage”- övningar och anpassas efter din kropp. Dessa har vi inte i programmet men går lätt att hitta på nätet och i diverse appar.

Jag kan inte springa / hoppa eller jag har en skada, kan jag vara med?

Ja, det kan du. Det finns ersättningsövningar för löpning, alla övningar med hopp kan göras utan hoppet och vidare får man vara pragmatisk och göra sitt bästa. Alla mår bra av rörelse och bra mat, alla ska kunna vara med!

Kan jag vara med i programmet om jag har diabetes, hypotyreos eller lider av andra medicinska besvär?

Vi uppmanar dig till att alltid rådfråga din läkare eller annan vårdgivare innan du påbörjar ett kost- och träningsprogram om du lider av medicinska besvär eller skador. Även om flera tidigare deltagare med olika medicinska besvär har kunnat fullfölja programmet och fått positiva hälsoeffekter så är det individuellt hur just du och ditt sjukdomstillstånd kan påverkas av en livsstilsförändring. Läs gärna hälsoinformationen innan du påbörjar ett av våra program.

Kan jag delta i programmet om jag är gravid?

Nej, våra program är inte framtagna eller anpassade för gravida.

Kan jag dra av det på företaget?

Det vet du (företaget) bäst själv. Men du kan alltid använda det som friskvård.

Kan jag betala på faktura?

Nej, tyvärr. Men du får ett fakturaunderlag med samtliga uppgifter efter att du betalt med kort.

Funkar friskvård hos er?

Vi är inte anslutna till några friskvårdsportaler, men om din arbetsgivare är ansluten till en portal ska det i de flesta fall gå utmärkt att ta kvittot du får av oss och lämna in det direkt till den portal din arbetsgivare använder. Kolla med din arbetsgivare vad som gäller hos er.

När du gör ett köp får du ett kvitto av oss direkt i appen. Du hittar kvittot i din profil. Detta kvittot kan du spara ner i din telefon och lämna som underlag till din arbetsgivare.

Hur gör vi om jag och min partner vill ha ut varsitt friskvårdsintyg?

När du ska hämta kvittot i appen kan du själv skriva in ditt och din partners namn. Det gör att när du öppnar upp kvittot specificeras båda era namn samt beloppet uppdelat om halva beloppet vardera.

WR33

Vad är WR33?

En period av bra mat och rolig hemmaträning med fokus på att skapa och bibehålla bra kost- och träningsvanor i vardagen! En rolig period på 33 dagar för att komma igång, prova något nytt eller upprätthålla en hälsosam livsstil. Passar perfekt för dig som gått WR66 tidigare eller dig som inte behöver eller vill göra den långa och stora förändringen i WR66. Nytt innehåll varje säsong med gäster, tips och inspiration inom hälsa. Alla kan vara med oavsett ålder och fysik.

När startar nästa grupp?

WR33 startar 3-4 gånger per år, varje start är unik och du behöver inte ha gått tidigare säsonger för att delta. Senaste uppdateringarna om starter hittar du på vår Instagram.

När är sista anmälningsdagen?

Det brukar vara ungefär 1 vecka innan startdatumet. Exakt datum hittar du på vår Instagram när det blir aktuellt.

Hur ser träningsupplägget ut? Är det träning varje dag?

I WR33 varierar träningen beroende på säsong med olika redskap för hemmaträning. Vi kör dagliga övningar 5-10 minuter varje dag och två utmaningar (pass) i veckan på 15-30 min som varierar från vecka till vecka. Alla klarar det och kan anpassa efter sin egen nivå! Vill du utmana dig själv ytterligare så har du möjligheter att boosta passet för lite tuffare träning.

Hur fungerar maten? Vilken typ av kost är det?

I WR33 lägger vi stort fokus på VAD vi äter och fyller vårt skafferi med, kosten innehåller mycket grönsaker, frukt och bär, fett från växtriket, fibrer och fullkorn. Du får en receptsamling och väljer fritt vad och när du lagar din mat. Varje säsong är det nya recept i olika teman som är framtagna av vår kock och dietist och ska inspirera dig till att fortsätta förbättra din livsstil. Vi äter regelbundet, 6 gånger per dag och jobbar på att bibehålla goda kostvanor.

Räknar man kalorier?

En av våra grundprinciper är att förändra vanor och skapa en långsiktighet. Därför räknar vi inte kalorier, det är svårt, behövs inte och brukar sällan vara långsiktigt när livet kommer i kapp. I programmet fokuserar vi på att äta bra mat utan fokus på mängderna, för dig som vill och behöver finns enkla råd om hur du anpassar dina portioner under programmet.

Är kostschemat individuellt anpassat?

Nej, under programmet inspireras vi till god och hälsosam mat. Men maten kan alltid anpassas genom hur du själv fritt väljer bland våra recept och du har alltid möjlighet att anpassa recepten efter dina specifika behov eller kosthållning till exempel för vegetarianer, diabetiker eller känsliga magar. Vi finns också alltid tillgängliga vid frågor under programmet.

Jag vill fortsätta tappa vikt efter WR66, är WR33 något för mig?

Du fick lära dig att kosten gjorde den största skillnaden, på samma sätt är det nu och det går därför utmärkt att fortsätta tappa fettvikt i WR33 där du kan återanvända dina recept från första programmet och anpassa recepten från WR33 för viktnedgång. All information om hur du gör detta hittar du i programmets handbok. Notera att programmets fokus är annorlunda och dina gruppkompisar kanske inte har samma mål, programmet är kortare och du hinner därför inte få samma resultat på viktminskningen som efter 66 dagar. Vi rekommenderar att överväga att gå första programmet igen om du vill fortsätta dina resa och prova WR33 när du vill hitta balansen efter din viktnedgång!

Vad är skillnaden på "singel" och "duo"?

Singel gäller avser köp för en person, medan duo avser köp för två personer. Duo-paketet kan du köpa tillsamman med en partner, en särbo, en vän eller kollega. Ja du väljer själv vem din duo är!

Jag vill komma i samma grupp som min kompis, går det?

Ja, det går. Alla hamnar geografiskt indelat och vill du sedan ändå byta grupp så kontaktar du oss vid start när grupperna öppnat. Innan dess görs inga noteringar då det är lätt att byta när du väl fått en grupp.

Kan jag hoppa på ett pågående program/grupp?

Nej tyvärr, det görs nämligen stora förberedelser inför start och det är viktigt att du är med från början för bästa upplevelse och resultat.

Hur tränad måste man vara innan programmet?

Inte alls. Weekly Revolt är för alla!

Måste man vara med i facebookgruppen?

Ja, allt sker där. Men man väljer såklart själv hur aktiv man är i gruppen.

WR66

När startar nästa grupp?

WR66 har 4-5 starter under hela året. Senaste uppdateringarna om starter hittar du på vår Instagram.

Hur ser träningsupplägget ut? Är det träning varje dag?

I WR66 kör vi 5-15 minuter varje dag och två utmaningar (pass) i veckan på 20-30 min som varierar från vecka till vecka. Alla klarar det och kan anpassa efter sin egen nivå!

Måste man ha ett battle rope?

Om du väljer ett program med battle rope så ja, det måste man då det ingår i våra utmaningar och är en stor del av upplevelsen. För dig som vill träna med enbart kroppsvikt finns nu möjlighet att gå ett program helt utan battle rope!

Behöver vi som PAR varsitt battle rope?

Nej, det räcker gott med ett rep.

Hur tränad måste man vara innan programmet?

Inte alls. Weekly Revolt är för alla!

Hur fungerar maten? Vilken typ av kost är det?

Maten är varierad enligt modern näringslära och ingen ”diet”. Du får en receptsamling och väljer fritt vad och när du lagar din mat. Alla brukar därför hitta sina egna favoriter och äter lite olika, men inom ramarna under programmet. Beroende på vilket program du väljer kommer recepten att innehålla mer eller mindre av olika livsmedel. Gemensamt för båda program är att vi äter mindre portioner 6 gånger om dagen och kosten innehåller mycket grönsaker, frukt och bär, fett från växtriket, fibrer och fullkorn.

Räknar man kalorier?

En av våra grundprinciper är att förändra vanor och skapa en långsiktighet. Därför räknar vi inte kalorier, det är svårt, behövs inte och brukar sällan vara långsiktigt när livet kommer i kapp. Du lär dig måtta med dina händer och ”ungefär” räcker långt när man ska byta vanor.

Går det att vara vegan eller ha annan specialkost?

Ja det går bra! Vi älskar vegetariskt/vegansk mat och många recept är därför det redan från start. Eftersom man fritt väljer bland mängder av recept och kan byta ut livsmedel mot likvärdiga kan du anpassa samtliga recept efter ditt behov.

Funkar recepten för en barnfamilj?

Alla har olika situationer men det har gått bra för tusentals barnfamiljer. Grundarna Jonathan och Louise har själva två småbarn. Familjen inspireras ofta av maten och det går såklart bra att lägga till det som barnen gillar för att få det att funka. Ska du äta som barnen eller de som dig? Du kommer på lång sikt att inspirera din familj.

Är kostschemat individuellt anpassat?

Nej, men mängderna variera individuellt genom att du följer vårt enkla ramverk. Maten kan dessutom anpassas genom hur du själv fritt väljer bland våra recept och du har alltid möjlighet att anpassa recepten efter dina specifika behov eller kosthållning till exempel för vegetarianer, diabetiker eller känsliga magar. Vi finns också alltid tillgängliga vid frågor under programmet.

Går det att endast få kost- eller träningsprogrammet?

Nej tyvärr. Vi gör detta gemensamt och har flera nycklar under programmet för att faktiskt få det gjort och skapa en långsiktig förändring. Det finns många olika program och dieter men vi lägger fokus på en upplevelse som förändrar vanor. Enligt oss räcker det då inte med ett program enbart på papper.

Vad är skillnaden på “singel” och “par”? Är det bara “par” som kan anmäla sig som par?

PAR är för två personer i samma hushåll oavsett förhållande.

Jag har problem med handleder eller underarmar, överansträngning eller kanske musarm. Vilket program ska jag välja?

Båda våra program WR66 Rep & Kroppsvikt kommer kräva att du använder just dessa. Rep-programmet belastar armarna mer och använder dem i fler övningar. Om du känner dig osäker och kanske inte vet hur mycket du klarar av så skulle vi i ett första läge råda till kroppsprogrammet. Men för säkerhets skull ber vi dig också rådfråga den behandlande läkare/pysio som du varit i kontakt med för att säkerställa att vårt upplägg funkar med just din typ/variation av skada/överansträngning.

När kommer det ut nya grupper och hur ofta?

Vi har 4-5 starter om året, om ingen är öppen för anmälan just nu finns det mer info på vår Instagram.

Jag vill komma i samma grupp som min kompis, går det?

Ja, det går. Alla hamnar geografiskt indelat och vill du sedan ändå byta grupp så kontaktar du oss vid start när grupperna öppnat. Innan dess görs inga noteringar då det är lätt att byta när du väl fått en grupp.

Kan jag hoppa på ett pågående program/grupp?

Nej tyvärr, det görs nämligen stora förberedelser inför start och det är viktigt att du är med från början för bästa upplevelse och resultat.

Måste man vara med i facebookgruppen?

Ja, allt sker där. Men man väljer såklart själv hur aktiv man är i gruppen.

Måste man lägga upp video och bild i gruppen?

Träningsfilmer till din stängda grupp är en av nycklarna för din egen förändring, men vi tvingar ingen. Inga ”resultatbilder” läggs upp offentligt eller i gruppen. Det som syns på Instagram har deltagarna själva valt att visa där i slutet av programmet.

När är sista anmälningsdagen?

Det brukar vara ungefär 2 veckor innan startdatumet. Exakt datum hittar du på vår hemsida och vår Instagram när det blir aktuellt.

Löpning med WR

Vem passar löpning med WR för?

I alla utmaningar finns det två olika lägen, ett grundformat och en boostad variant. Detta tillsammans med att vi oftast springer på tid istället för distans gör att Löpning med WR passar alla.

Hur ofta behöver jag springa?

I löpprogrammet släpper vi 3 pass i veckan. Därtill passar det utmärkt att springa vissa utmaningar oftare för den som önskar. Passens utformning är anpassat för att successivt stegra i intensitet och kommer utmana både dig som är ny inom löpning men också dig som är van löpare.

Kan jag gå ner i vikt av att springa?

Det enkla svaret är nej. Senaste forskningen visar på hur svårt det är träna sig till just viktminskning då kroppen anpassar sin förbränning över tid. Men genom att springa förbättrar du både din fysiska och psykiska förmåga!

Vad är ett bra tempo när man springer?

Det tempo som gör att du gillar och fortsätter med löpning livet ut. Mickes svar skulle vara i ett “Snacketempo”, precis så att du klarar av att prata samtidigt. Och i vårt löpprogram så jämför vi inte tider och tempo med varandra, du kan helt välja att slå av eller på mätningen för att kunna lägga fokus på ditt mål.

Hur ska jag äta när man tränar löpning?

Det handlar mycket om vad ditt mål är, för en ny löpare med målet att finna glädjen i att börja springa så är kosten ganska oviktig. För andra kan det vara kul att veta mer om bra mat i kombination med prestation. Vår löpcoach Micke och dietist Joanna finns tillgängliga att ge dig svar.

Du får 12 unika recept i programmet tillsammans med inspirerande information till varje rätt, direkt i appen. Du väljer själv hur mycket du vill äta av dessa.

Är Löpprogrammet med WR individuellt anpassat?

Precis som alla våra program så sker allt i grupp och via vår app. Programmet är inte individuellt anpassat men du får tips och råd i handboken, via vår app samt vårt community i Facebookgruppen.

Hur tränas kroppen av löpning?

Löpning har en mängd fördelar för din kropp. Regelbunden löpning minskar risken för diabetes, högt kolesterol, högt blodtryck och till och med hjärt-kärlsjukdomar.

Är det bara Apple Watch som stödjs?

Ja, i detta första löpprogram som vi lanserar har vi valt att fokusera på just Apple Watch. Vi hoppas kunna lägga till fler träningsklockor nästa år.

Måste jag äta recepten i programmet? Kan jag äta vad jag vill?

Vår löpcoach Micke och dietist Joanna har tagit fram energirika och samtidigt nyttiga recept som passar inför stunder i löpspåret, men det är inget måste äta dessa. Se det som inspiration till bra mat i kombination med prestation.

Om man verkligen hatar löpning, men hade önskat prova på, är detta något för mig då ens?

Då är detta som klippt och skuret för dig. Vårt mål har hela tiden varit att göra löpning kul och motiverande så att alla kan och vill komma ut i spåret. Du kommer få köra olika typer av löpning, backar, intervaller och pass på tid istället för distans. Vårt koncept som teamet följt med noggrannhet är “Finna löparglädjen”, vilket innebär att vi varsamt tänkt igenom konceptet!

Är det som ett kostprogram likt övriga WR-program?

Nej, denna gången är det som ett komplement till din träning, något du inte behöver följa. Vi vill inspirera dig med mat som funkar bra i kombination med prestation, men samtidigt är bra och nyttig.

Jag har en smart klocka, men inte en Apple Watch. kommer jag missa delar i upplägget? ⌚️

Nej du missar ingenting, allt det härliga finns i telefonen (Iphone och android) 🙌 Vår stora testgrupp på 100 personer körde helt utan klockor med succé. Du tar bara med dig telefonen under passet. Ett tips är ett band runt armen så att du smidigt kan få med dig telefonen ut i spåret.

Kommer recepten vara liknande som i WR33/66 eller kommer de vara mer energirika?

Recepten i Löpning med WR är mer som ett komplement till träningen, medan kosten i WR66 och WR33 har ett stort fokus med andra syften och mål. I detta program äter du hur mycket eller lite du vill av recepten. De recept vi presenterar i Löpning med WR är mer energirika för att passa bra tillsammans med prestation.

Om man vill köra löpprogrammet men inte vid lanseringen i juni, går det då och hur funkar det?

Det går utmärkt! Lanseringen sker 17/6 men du kan även efter detta datum när som helst köpa och starta dina veckor från dag 1. Du får tillgång och kommer in i vårt Community på Facebook senare än de som startade vid lanseringen, men i detta program är vår stora facebookgrupp inte skapad för att följa din tidslinje, utan mer som en härlig plats där alla diskuterar utmaningar och peppar varandra inom löpning, oavsett vart du befinner dig. Det kommer vara många fler än du som inte startar vid lanseringen.

Tips & Råd

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten