Tips & Råd

Varukorgen är tom

Till butiken

Weekly Revolt Före/Efter

Jacob anmälde sig till WR66 för att få sundare kost- och träningsvanor. Tunde och Nathalie är två småbarnsföräldrar som alltid tyckt om att träna, men som tappade rutinerna under de hektiska småbarnsåren. 

I den här artikeln berättar de om sina 66 dagar i programmet – om viktnedgång och andra hälsomål – och hur deras nya hälsosamma vanor passar in i vardagspusslet idag.

Testa vårt populära hemmaträningspass Glans kostnadsfritt. Det är bara att ladda ner passet och köra när du vill – inga redskap behövs 🙌

Skanna QR-koden och hämta ditt pass 👋🏻

author

Granskad av

Mikaela Lundqvist

Marknadskoordinator

Jacob – Från depp till pepp på 66 dagar

Jacob Före/Efter

Jacob Före/Efter

Jacob har alltid haft svårt att hitta en bra balans när det kommer till kost och träning. Under vissa perioder äter han väldigt mycket onyttig mat – för att sedan hamna i maniska träningsperioder där han tränar stenhårt och knappt äter något alls. 

”Jag har försökt flera gånger att få till bra rutiner men det har inte fungerat på grund av hur jag är som person. För mig handlar det mesta i livet om all in – eller all out.” 

Jacobs svårigheter med att hitta bra matvanor har gjort att hans vikt gått upp och ner under hela livet. Det har varit höga toppar och djupa dalar där han i vissa perioder levt i svält – andra i frosseri. 

Ett skadat knä ledde till depression

Jacob har alltid tyckt om att träna. Han kör olika former av träning och tycker extra mycket om löpning. Träningen har hjälpt honom att må bra och hålla sig i form även under perioder då han fastnat i onyttigt ätande.

Men en dag hände det som inte fick hända. Jacob skadade knät när han tränade inför ett halvmaraton. 

”Jag gick till en fysioterapeut som var lite trött på livet. Han sa att jag hade fått hopparknä och att jag inte skulle kunna springa igen. Då gick jag rätt in i väggen. Jag tänkte att om jag inte får springa mer, kan jag lika gärna dra täcket över huvudet och skita i allt.”

Hopparknät blev början på en djup livskris som skulle ta Jacob ett helt år att ta sig ur. Han blev deprimerad och hans relation till mat blev värre.

En dag satt han och skrollade i sitt instagramflöde när han fick upp en annons från Weekly Revolt. Det tog ett tag innan han tog klivet och faktiskt gick med – något han är tacksam för att han gjorde eftersom det gav honom ett sundare tänk kring kosten.

”Tack vare Weekly Revolt har jag fått till en bättre balans i livet. Jag har inte längre höga toppar och djupa dalar som jag hade innan och jag har lyckats hålla vikten på en jämn nivå utan matfrosseri i över två år nu.”

Knät som fysioterapeuten hade dömt ut ett år tidigare, blev efter några veckor med Weekly Revolt – i kombination med rehab – helt återställt. 

”Idag är jag en bättre version av mig själv”

Jacob anmälde sig till Weekly Revolt för att det fanns tydliga ramar. Han behövde någon som sa till honom exakt vad han skulle göra. När det gällde både kosten och träningen.

”Jag var i extremt dålig form när jag började med Weekly Revolt. Jag var helt slut efter första utmaningen och det var ändå en väldigt enkel utmaning. Det var jobbigt att få ett kvitto på hur illa det faktiskt var.”

Men Jacob vägrade att låta sin dåliga form stå i vägen för hans mål. Han hade bestämt sig för att lyckas och efter första passet visste han att han skulle klara det. 

”Första perioden i programmet var som en romans. Jag levde i bubblan av pepp, hälsosamma recept och roliga utmaningar. Det kom några dippar ibland men jag gick aldrig utanför programmet.”

Under dagar som Jacob kände sig omotiverad hjälpte peppen från mentorer och andra deltagare i den slutna Facebook-gruppen dessutom en hel del.

”De skrev fina ord som gav mig en självförtroendeboost varje gång jag la upp en bild. Nu har jag fått äran att själv vara mentor under några WR66- säsonger och det är en fantastisk känsla att kunna inspirera och motivera nya och gamla deltagare.” 

Jacob märkte resultat redan första veckan. Både på måendet, måttbandet och vågen. 

”Fast det bästa av allt var ändå att glädjen till träning kom tillbaka. Det har gjort mig till en bättre pappa, make och vän. Under mina krisperioder har jag isolerat mig och inte velat träffa någon för jag har känt mig så dålig. Jag är en mycket bättre och mer levnadsglad person idag.”

Jacob med sin familj

Jacob med sin familj

Vill du också få en bra balans i livet och nå dina hälsomål? Missa inte vår nästa uppstart med WR66.

Nathalie – WR66 var startskottet för det nya livet

Nathalie Före/Efter

Nathalie Före/Efter

  • Namn: Nathalie

  • Ålder: 33 år

  • Bor: I Löddeköpinge, Skåne, med sambo och två barn 4,5 och 6 år

  • Utförda program i Weekly Revolt: WR66 – vår 66 day challenge x 2

Nathalie har alltid tyckt om att träna, men när andra barnet kom tätt efter det första, byttes träningsrutiner mot långa vakna nätter och energilösa dagar. När hon anmälde sig till WR66 var hon i sitt livs sämsta skick.

Ville inte gå tillbaka till gymträning och kycklingdieter

”Den första utmaningen var jättetuff. Jag hade 30 extrakilon på kroppen och hade inte tränat på länge. Det var jobbigt när jag insåg vilket dåligt skick jag var i. Först blev det en mental knock out – men sen blev jag peppad av insikten att nu kan det bara bli bättre.”

Nathalie har extraknäckt som spinning- och bodypumpinstruktör och varit intresserad av kost och träning i hela sitt liv. Men att gå tillbaka till gymmandet och maten hon åt innan barnen kom var aldrig ett alternativ. 

”Jag behövde något som fungerade i familjelivet. Innan spenderade jag många timmar på gymmet och mina måltider bestod av kyckling, broccoli och kvarg. Att leva så med två småbarn hemma är inte hållbart.” 

Ett av Nathalies mål var att skaffa bättre matrutiner. Ett annat var att tappa sina 30 extrakilon – och kunna ta sin egen före/efter-bild som hon sett andra göra flera gånger på Weekly Revolts Instagram.

”Jag visste från början att jag inte kunde nå mitt viktmål på 66 dagar. Men jag kom halvvägs och det var bättre än jag hade föreställt mig. Dessutom lärde jag mig väldigt mycket om hälsosam mat under programmet och skaffade nya vanor som håller i längden.”

Anmälde sig till WR66 igen för att få stöd och pepp i Facebook-gruppen

Nathalie gick i mål i december. Tanken var att köra programmet en gång till själv eftersom hon ännu inte kände sig helt klar. Men hon insåg snabbt att hon saknade peppen och stödet från gruppen. 

”Man får behålla allt i appen så jag kunde gjort det själv. Men jag behövde gruppen just då. Jag behövde göra resan tillsammans med andra och peppen man fick varje gång man la upp en bild. Jag saknade känslan av att göra det ihop. Därför anmälde jag mig en gång till.”

”Det kan låta provocerande men jag var taggad från start till slut”

För Nathalie var programmet aldrig jobbigt att slutföra – något som alla troligtvis inte håller med om. 

”Jag vet att det kan vara provocerande att säga eftersom vissa upplever programmet som tufft; men jag hade bestämt mig för att göra det för min egen skull – och jag var så sjukt taggad hela tiden.”

"Jag gjorde det för min egen skull. Därför var det enkelt"

"Jag gjorde det för min egen skull. Därför var det enkelt"

WR66 börjar på en träningsnivå som passar alla, för att sedan öka i svårighetsgrad under programmets gång. Men Nathalie, som hade vana av träning, kompletterade efter en ganska kort tid i programmet med egna löppass.

”Man behöver inte träna mer. Gör man träningen i programmet ska man vara jättenöjd med sig själv. Men träning har alltid varit ett stort intresse för mig, så jag la till löppassen för intressets och även för psykets skull.”

Nathalies råd till dig som vill testa WR66

Nathalie har levt efter sina nya vanor sedan hon utförde WR66 för första gången i oktober 2020. Hennes råd till den som ska gå programmet är att ta tillvara på allt du lär dig. 

”Efteråt behöver allt inte vara så strikt. Livet är till för att njutas. Men har du ett mål måste du göra en förändring för att nå det. Så bestäm dig och kör hela vägen. 66 dagar är en kort tid och till slut kommer du – precis som jag – nå dina mål. Och få ett mycket mer balanserat och hälsosamt liv.”

Nathalie Före/Efter – Livet är till för att njutas

Nathalie Före/Efter – Livet är till för att njutas

Tunde – Tog kontroll över sockersuget

Tunde Före/Efter

Tunde Före/Efter

  • Namn: Tunde

  • Ålder: 47 år

  • Bor: I Göteborg med sambo och två barn 12 och 9 år

  • Utförda program i Weekly Revolt: WR66 – vår 66 day challenge (har även utfört programmet själv i efterhand)

Tunde var från början en sport- och träningsmänniska. Han älskade löpning och var inte rädd för att ta sig an ett Maraton – fram tills barnen och det hektiska familjelivet kom.

”Jag trodde att jag åt hälsosamt”

När fokuset plötsligt hamnade på ett nytt litet liv – och sen ett till – blev träning och hälsa nedprioriterat. Tunde slutade träna regelbundet och åt vad som fanns hemma när barnen sov. 

”När jag åt mina mackor till lunch trodde jag att jag åt hyfsat hälsosamt ändå. Men det gav mig noll energi. Något jag lärt mig i WR66 är att det jag åt förut bara var tomma kalorier. Inget vettigt alls. Jag kunde ta en sallad för att känna mig hälsosam – men jag åt sallad för tre personer och smackade på med massa sås.”

Under WR66 fick Tunde lära sig allt om hälsosam kost och vad som är en tillräckligt stor portion.

”Många i min omgivning är precis som jag var innan WR66. De tror att de är hälsosamma för att de äter fil och flingor, men de får inte i sig det kroppen behöver för att må bra.” 

Fredagsmys byttes mot fredagsfys – och det syntes på vågen varje måndag

De första fem dagarna av programmet kändes fantastiska. Men sen kom fredagen och Tunde fick ett riktigt bakslag. 

”Fredag och lördag första veckan var tuffast på hela programmet. Barnen satt med chips och godis medan jag åt fryst bananglass (som visserligen var god!) och drack vatten. Det var en riktigt lång helg.” 

Men när Tunde ställde sig på vågen första måndagen i programmet, kunde han med glädje se att han redan gått ner 4 kg. 

”Jag vet att vågen inte ska vara så där viktig som jag tyckte att den var. Men den hjälpte mig att klara helgerna. Jag vägde mig varje måndag och fick kvitto på att det var värt det. Jag hade som mål att tappa 10 kg som jag hade lagt på mig under småbarnsåren – jag gick ner 12 kg.”

När de första helgerna var över, och sockersuget hade lagt sig, var det inte längre lika jobbigt att skippa de onyttiga delarna av fredagsmyset. 

”För mig var det viktigt att bara lita på processen och ta det en dag i taget. Till slut ersatte utmaningarna fredagsmyset, och i stället för att längta till fredagsölen – längtade jag till nästa utmaning.”

Tunde Före/Efter

Tunde Före/Efter

”Att ta kontroll över sockersuget och klara WR66 var som att springa i mål efter ett maraton”

Tunde har tagit med sig många nya lärdomar till livet efter WR66. 

”Numera tränar jag regelbundet hemifrån med övningar från programmet. Jag äter bättre och fortsätter med mellanmål för att hålla sockernivån i balans. Jag håller mig ofta till 5:2 som man lär sig i programmet vilket innebär att hålla nere på socker och andra onyttigheter fem dagar i veckan och lyxa till det två dagar i veckan.” 

Eftersom alla recept och övningar finns kvar i appen har Tunde fortsatt använda den. Han har även gjort hela programmet en gång till – fast helt själv med appen som hjälpmedel. 

”Det viktigaste jag tar med mig, både när det kommer till mat men också i andra delar av livet, är att det går att ta kontroll över sina behov. Jag hade inte reflekterat så mycket över varför jag gick där i godisskåpet varje dag. Nu kan jag gå förbi en chipsskål utan att bli sugen. Det är en häftig känsla att kontrollen finns där inom räckhåll.”

Tunde Före/Efter

Vill du precis som Jacob, Nathalie och Tunde nå dina hälsomål? Läs mer om WR66 och anmäl dig till vår nästa start.

author

Granskad av

Mikaela Lundqvist

Marknadskoordinator

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten