Tips & Råd

Varukorgen är tom

Till butiken

Så behåller du dina nya vanor efter WR66

Har du gått eller går du WR66 just nu? Då funderar du säkert på hur du ska undvika att falla tillbaka i samma gamla mönster du hade innan programmet. 

I den här artikeln får du tips och råd som hjälper dig behålla dina nya hälsosamma vanor.

Testa ett favoritrecept kostnadsfritt från vårt kost- och träningsprogram WR66. Det är både hälsosamt och supergott! 😋

Skanna QR-koden och hämta ditt recept.

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

Njut av dina framgångar

Först och främst: är du mitt i programmet eller har du precis avslutat dina 66 dagar vill vi bara säga en sak. Njut av det du uppnått så här långt. Du är grym. ⭐

Det finns många olika anledningar till varför man väljer att gå WR66. Alla behöver inte göra stora livsstilsförändringar. En del lever redan hälsosamt och går programmet för att hitta träningskompisar eller få inspiration. 

Men för många deltagare är mycket av det man lär sig och gör i programmet helt nytt. Det är roligt, men samtidigt en stor utmaning. En vana är inte något man byter ut i en handvändning. Man gör det genom hårt jobb. Steg för steg. Matlåda för matlåda. Det tar i genomsnitt 66 dagar visar studier.

När du tagit dig igenom WR66 vill du självklart inte falla tillbaka till gamla vanor igen. Men hur gör du för att behålla de nya? Är det meningen att man ska leva sitt liv precis som man gör i programmet? Svaret är nej! 

Programmet är en kort period där du strikt håller dig inom vissa ramar. När du är klar, är det dags att ta med dig dina nya vanor och allt du lärt dig in i livet på ett sätt som för dig är balanserat och hållbart.

Det måste inte vara så perfekt — 5:2 är ett bra riktmärke

För att hitta en bra balans brukar vi prata om ett förhållningssätt som vi kallar 5:2 eller 80/20.

När vi säger 5:2 menar vi inte dieten med periodisk fasta. 5:2 för oss innebär att du delar in dina veckodagar i fem och två. Under fem dagar håller du dig till hälsosam mat. Du preppar dina matlådor, låter chipsskålen vara och äter regelbundet. De övriga två dagarna är lite mer avslappnade och då kan du passa på att mysa med godis och något gott att dricka — eller något annat som du föredrar.  

Tänk på att dina två dagar inte behöver gå till överdrift med onyttigheter. Använd ditt sunda förnuft för att hålla dig kvar på en bra nivå. Frossa inte. Ingen gillar att hamna i matkoma, och du kommer få fler tillfällen att äta den där goda maten igen. 

5:2 är ingen mirakelregel som du alltid behöver förhålla dig till. Men det är ett enkelt sätt att förstå hur balansen kan se ut. Vissa veckor kan det luta mer åt ena hållet, andra veckor åt andra. Tycker du inte att 5:2 fungerar för dig så kan du hitta din egen “formel”. Ditt eget sätt att få din balans som fungerar i din vardag. Det finns inget rätt eller fel.

Hitta din balans för en hälsosam vardag

Hitta din balans för en hälsosam vardag

Det är vanligt att vi människor tänker i svart och vitt. Kan jag inte äta nyttigt och träna varje dag så kan jag lika gärna skippa det helt och hållet.

Släpp de tankarna. Krångla inte till det. Livet är till för att njutas och allt behöver inte vara så himla perfekt. Det är mycket bättre att fokusera på att göra hälsosamma val så ofta du kan. 

När det inte blir som du tänkt — plocka upp dina hälsosamma vanor igen som om ingenting har hänt. Du behöver inte starta om, fortsätt bara där du var.

En hälsosam person tänker inte i svart och vitt, utan har hittat sin balans. I vissa perioder kan det vara mer av det ena och i andra perioder mer av det andra. Båda delarna ingår i livet och man behöver aldrig skuldbelägga sina dåliga vanor. En hälsosam person prioriterar helt enkelt att göra sådant som den mår bra av.

Det är dit du vill komma.

Var du en av dem som fastnade för löpning under programmet? Då rekommenderar vi Löpning med WR. Läs mer om det och anmäl dig idag. Vi lovar massor av goda recept och löparglädje ♥️

Ta vara på träningen du tyckte var roligast

Träning som blir av är alltid den bästa – oavsett vad du väljer att göra framöver. Under WR66 har du fått testa många olika träningsformer. Löpning, Hiit-pass, magpass och dagliga är några av dem. 

När du avslutat programmet kan du utforska din träning ännu mer. Det är jättebra om du fortsätter röra på dig varje dag, men det behöver inte innebära dagliga armhävningar. Det kan vara en promenad, situps eller fysiskt arbete i trädgården. 

Med hjälp av programmet har du fått in vanan att röra på kroppen. Fortsätt med det och se till att göra något lite mer utmanande två dagar i veckan. I appen har du kvar alla pass och kan enkelt göra dina favoriter om och om igen. 

Gör det du tycker är roligt

Gör det du tycker är roligt

Varje vecka släpper vi dessutom “Veckans pass” i appen. Där hittar du kanske en gammal favorit från något av våra program som du gått eller en som du ännu inte testat – allt för att hålla motivationen uppe. Vi fortsätter bjuda på en utmaning varje vecka efter att du gått med oss sålänge som du har kvar appen på telefonen.

Tycker du om känslan att bocka av din träning precis som du gjorde under WR66? Gör din egen tidslinje eller ta en kalender och måla små symboler för varje träningspass. Du kan också skaffa en träningsdagbok där du följer din utveckling under lång tid. 

Hitta din lägsta nivå

Om du tycker om att träna blir det enklare att upprätthålla de nya vanorna. Men för någon som tycker träning är tråkigt kan det vara svårt att hålla kvar motivationen. 

Om du inte gillar att träna är vårt råd att hitta din lägstanivå och fortsätta få det gjort.

Vad du har som lägstanivå är helt upp till dig. För någon kan lägstanivån vara att alltid göra 10 armhävningar och 20 knäböj varje dag – oavsett hur trött man känner sig. För en annan kan lägstanivån handla om att ta en daglig promenad.

Här har vi skrivit en artikel om träningsmotivation och hur du får det gjort — även när du hellre gör något helt annat.

Kosten — Så behåller du din nya vikt

Under programmet har du levt på energiunderskott, vilket har gjort att du minskat i vikt. Men det ska du inte fortsätta göra hela livet. En del kanske vill köra på i några veckor till för att nå sitt viktmål. Andra känner sig nöjda och då är det dags att äta lite större portioner för att behålla den nya vikten. 

När man inte längre har ett viktmål kan det vara lätt att tappa motivationen att äta hälsosamt. Men tänk då på det här: bra mat har många fler hälsofördelar än bara kroppsformen. Genom att äta regelbundet och hålla en stabil blodsockernivå får du bland annat mer energi och tålamod. 

Att äta bra mat för att må bra på insidan är minst lika viktigt. För målet för oss alla är väl att leva ett långt och friskt liv? Och då vill vi åldras med god hälsa så vi kan fortsätta njuta av livet.

Det kan vara svårt att hitta balansen i början. Tankarna ställer ofta till det för oss. Försök tänka så här: vad som än händer och vad du än ätit — gå vidare efter det. Övertänk inte och klandra absolut inte dig själv. Det är inte fel att äta onyttigt ibland. Mat är mat. Det är balansen — det du gör under hela veckan — som gör störst skillnad. 

Om vi bara får välja tre saker från programmet du ska ta med dig när det kommer till kost är det mellanmål, matprepp och att alltid ha rätt råvaror i kyl, frys och skafferi. 

Mellanmålen ♥️

På Weekly Revolt älskar vi mellanmål. Mellanmål hjälper dig att förebygga sämre beslut genom att hålla blodsockernivån stabil. Då slipper du svängningar som leder till hunger och okontrollerat småätande. 

Se gärna till att alltid ha grekisk yoghurt, nötter, granola, grönsaker, frukt och bär hemma. Med dessa ingredienser inom räckhåll kan du slänga ihop enkla nyttiga mellanmål som höjer energinivån på nolltid.

Att packa med sig mellanmål kan lätt bli något som prioriteras bort, men som tur är finns det mängder med alternativ du kan hitta på språng.

Här kommer tips på färdiga mellanmål du enkelt hittar i butikerna de dagar du inte hunnit preppa. 

 • Kesomellanmål

 • Naturell keso med med frukt eller bär

 • Grekisk yoghurt med müsli

 • Wasa Sandwich med fullkorn

 • Mandlar och en frukt

 • Rostade edamamebönor

Bra mellanmål från butikerna

Bra mellanmål från butikerna

Planera och preppa matlådor

Fortsätt preppa dina matlådor. Genom att planera vad du ska äta under veckan är det lättare att undvika impulsiva val som inte gynnar din hälsa.

Se till att planering och matprepp inte bara var något du gjorde under programmet. Fortsätt skära grönsaker, marinera kött och koka ris eller pasta inför kommande vecka. Se till att ha många matlådor och lämpliga behållare hemma som tål både frysning och uppvärmning. 

När inspirationen tryter och du inte vet vad du ska laga till dina matlådor, tipsar vi om att kolla in veckans recept i vår app. Vi delar med oss av ett nytt, hälsosamt recept varje vecka som du får ta del av även efter avslutat program. 

Med planering och matprepp sparar du tid, pengar och energi, samtidigt som du förebygger dåliga beslut.

Rätt råvaror i skåp, kyl och frys

Inget är förbjudet, men vi mår bra av att äta mer av vissa råvaror och mindre av andra. Genom att fylla kyl, frys och skafferi med nyttiga och goda livsmedel får du en bra grund för en hälsosam livsstil. 

Ingredienser som är bra att ha hemma är:

 • Grönsaker som broccoli, spenat, grönkål, morötter, paprika, tomater och zucchini

 • Frukt och bär

 • Magert protein som kyckling, kalkon, fisk, ägg, tofu och magert kött

 • Fullkornsprodukter som havregryn, fullkornsbröd, matvete, brunt ris och fullkornsbulgur

 • Nötter och frön som mandlar, valnötter, solrosfrön och pumpafrön

Pepp, recept och roliga pass med Lojsan och WR33

För oss är det viktigt att ge våra deltagare rätt förutsättningar att behålla sina nya vanor. Vår vision är att förbättra folkhälsan — och det gör man inte med kortsiktiga lösningar. Därför får du som gått programmet behålla allt i appen — recept, utmaningar och dagliga övningar — så att du kan fortsätta med din nya hälsosamma livsstil.  

För dig som känner att du vill få mer inspiration finns flera alternativ för att fylla på med både utmaningar och recept. 

Louise, som syns en hel del i träningsvideos under programmet, är grundare till Weekly Revolt och en inspirerande träningskreatör. På hennes Instagram kan du ta del av korta, effektiva och roliga träningspass som du enkelt utför hemifrån. Du kan också skrolla genom Weekly Revolts flöde på instagram, där vi bjuder på nya recept som inte finns med i programmet.

Louise, grundare och träningskreatör, Weekly Revolt

Louise, grundare och träningskreatör, Weekly Revolt

Många väljer också att hoppa på något av våra andra program för nya utmaningar och recept. WR33 är ett kost- och träningsprogram på 33 dagar. Till skillnad från WR66 som alltid har samma upplägg, byts pass och recept ut i WR33 för varje ny start. 

WR Mage och vårt löpprogram WR Löpning är två andra program laddade med roliga utmaningar och goda, hälsosamma recept.

Vill du testa något helt annat har vi skrivit en artikel där våra deltagare röstat fram de 15 bästa träningsapparna på marknaden just nu.

Oavsett hur du väljer att fortsätta leva ditt liv hoppas vi du fått nya rutiner du tycker om, massor av träningsinspiration och förståelse för att en hälsosam livsstil inte behöver betyda krångliga dieter och flera timmar i gymmet. 

Genom små förändringar i vardagen kan du leva hälsosamt och få mer energi i vardagen. 

Du är fantastiskt som tagit dig så här långt. Du har satsat på dig själv. Hittat nya vanor och gjort en livsförändrande hälsoresa som förhoppningsvis håller livet ut. 

Nu är det bara att njuta av den goa känslan i kroppen och själen som kommer med träning och bra mat. 

WR33 är vårt kortare kost- och träningsprogram på 33 dagar som förnyas för varje start. Läs mer om det och anmäl dig till vår nästa start 🏋️‍♀️

Vår dietist säger

“En hälsosam person är inte extrem med kosten. Den tänker långsiktigt. Njuter av livet. Och förstår att det är de vardagliga vanorna som gör skillnad. Inte det där godiset som slank ner under fredagsmyset” — Joanna, dietist på Weekly Revolt.

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten