pogram bg

WR66

Förändra vanor

pogram bg

WR33

Upptäck nya vanor

pogram bg

Löpning

Löparglädje

pogram bg

Sommarboost

Upptäck nya vanor

WEEKLY REVOLT

Kontakta oss

info@weeklyrevolt.com

Pr, press & samarbeten

info@weeklyrevolt.com

10 bästa träningsapparna 2023

author

Mikaela Lundqvist

Marknadskoordinator

Letar du efter de bästa träningsapparna som finns på marknaden just nu? Då har du kommit helt rätt. I mars 2023 skickade vi ut en enkät till vårt community där vi bad Weekly Revolt-användare tipsa om sina favoritappar. 

Över 1000 personer svarade på enkäten (vi älskar våra engagerade medlemmar!) och vi fick in tips på 123 olika träningsappar. 

Att välja ut de 10 bästa av 123 alternativ var ingen lätt uppgift. Vi har läst, sorterat och diskuterat, och tack vare våra fantastiska användare kan vi nu presentera en topp-tio-lista vi gärna delar med oss av. 

Det var en app som stack ut i mängden: vår egen Weekly Revolt! Den kan du läsa mer om längre ner i artikeln. 

Vi blev väldigt glada och stolta när vi läste alla fina ord om vår app, och om vi får välja är det ju såklart den som får förstaplatsen. Men i den här artikeln vill vi tipsa om andra grymma aktörer på marknaden som både ni och vi inspireras av. 

Så här kommer den: Weekly-användarnas topp-tio-lista på de bästa träningsapparna 2023.

För dig som vill lära dig mer om

Träning

Kost

  

1. Runkeeper

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Spåra din prestation och utveckling inom löpning, cykling och vandring. Med Runkeeper i fickan kan du helt fokusera på din svettiga löprunda medan appen mäter hur långt och hur snabbt du springer.

Runkeeper räknar även ut din genomsnittliga kilometertid och berättar när på rundan du var som snabbast. Vi brukar rekommendera våra användare att komplettera med Runkeeper för att mäta delarna i WR66 och WR33 som innehåller löpning.

Vad kostar Runkeeper?

Runkeeper har både en gratis- och en premiumversion. 

Som gratisanvändare har du tillgång till grundläggande funktioner som att spåra med GPS, räkna kalorier och mäta distans. Du kan också ställa in träningsmål och få ljudmeddelanden för att hålla dig motiverad under passet. Denna version passar dig som vill ha en basic löparapp för att spåra dina aktiviteter och hålla motivationen uppe.

Premiumversionen kostar 149 kr i månaden eller 699 kr per år och låser upp funktioner som att anpassa dina träningsplaner baserat på dina mål. Du får även en mer detaljerad träningsstatistik som kaloriförbrukning och prestandagrafer. 

Som premiumanvändare slipper du störande annonser och har möjlighet att synka din data mellan andra enheter som Fitbit och appen MyFitnessPal.

Så tycker en av våra deltagare: 

”Jag tycker om att man kan ställa in statistikljud i Runkeeper men även att man kan stänga av det om man vill träna utifrån känslan i kroppen för att sedan lära sig om känslan stämde överens med tid/hastighet, etc.”

Fördelar

+ Kan användas för många olika aktiviteter

+ Går att koppla till Spotify 

Nackdelar

- Ojämn GPS-spårning vid sämre täckning.

- Ingen möjlighet att synka data till andra enheter i gratisversionen

(Image credit: Runkeeper)

(Image credit: Runkeeper)

2. Zwift

7 dagars prova-på-period och premiumversion för iOS och Android

Cykla genom de franska alperna, på den vackra engelska landsbygden och de trånga gatorna i New York City – utan att lämna vardagsrummet. 

Som Zwift-användare får du en realistisk, rolig och visuellt inspirerande cykeltur. Här kan du skapa egna träningsprogram och både tävla och träna med tusentals människor från hela världen. 

Zwift passar perfekt för dig som vill utmana dina cykel-skills året om, träna med cykelintresserade vänner eller helt enkelt njuta av en cykeltur i en virtuell värld.

Vad kostar Zwift?

Appen har 7 dagars gratis prova-på-period innan man måste betala för att fortsätta upplevelsen. 

Priset för Zwift skiljer sig beroende på var i världen du är. Som Zwift-användare i Sverige ligger kostnaden på ca 170 kr i månaden.

Oavsett om du använder prova-på-dagarna eller betalar för appen behöver du ha en trainer eller en smart träningsrulle att sätta fast din vanliga cykel i. Träningsrullen behöver även anslutas till en dator, surfplatta eller mobiltelefon för att synka dina rörelser med skärmens visuella upplevelse.

Så tycker en av våra användare: 

“Jag använder Zwift för att logga min träning och mina framsteg samt för att det är roligt med de utmaningar som finns i appen.”

Fördelar

+ Realistisk cykelupplevelse med olika väderförhållanden och terrängtyper

+ Interaktiv träningsupplevelse tillsammans med andra

Nackdelar

- Ingen gratisversion, endast prova-på-period

- Kräver rätt dyr träningsutrustning 

(Image credit: Zwift)

(Image credit: Zwift)

3. Yogobe

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Utforska yogans underbara värld med Yogobe. Appen har ett brett utbud av yogaklasser, meditationer och andningsövningar som är designade för att passa både nybörjare och erfarna yogautövare. 

Här hittar du bland annat traditionell hatha-yoga, dynamisk vinyasa-yoga, lugn yinyoga och mer fysiskt krävande pass som ashtanga-yoga och poweryoga. 

I appen kan du se träningsframsteg, skapa egna yogapass och uppleva över 20 olika yogaprogram. Du får även ta del av tips om yoga, hälsa och livsstil från appens instruktörer.

Namaste 🧘‍♀️

Vad kostar Yogobe?

Som ny medlem har du en prova-på-period i 14 dagar. Då har du tillgång till appens alla funktioner under en begränsad tid. 

Är du sugen på att fortsätta använda appen med över 1000 pass och kända yogalärare behöver du bli premiumanvändare. Det kostar 189 kr i månaden, 499 kr per kvartal och 1899 kr per år. 

Så tycker en av våra deltagare: 

”I appen finns det ikoner, t ex morgon, kväll, styrka, nybörjare och idrottare där man får upp ett antal pass som passar in på det man vill träna på just då.”

Fördelar

+ Stort utbud av både lugna och intensiva yogapass

+ Ger tips på hur du hanterar stress utanför träningen

Nackdelar

- Ingen personlig kontakt med tränare

- Dyr premiumkostnad

(Image credit: Yogobe)

(Image credit: Yogobe)

4. Mammamage

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Väntar du barn eller vill du få hjälp med att börja träna efter graviditeten? Då ska du kolla in Mammamage. 

Appens träningsprogram är utvecklat av fysioterapeuter och riktar sig specifikt till kvinnor som är gravida eller nyligen har fött barn. Övningarna är tänkta som ett komplement och ska inte bytas ut mot promenader eller annan rörelse i vardagen. 

I appen finns övningar som stärker bålmuskulaturen, förbättrar hållningen och ökar din rörlighet. Alla övningar kan anpassas efter olika träningsnivåer och har tillhörande pedagogiska videoklipp.

Appen ger också råd och tips kring amning, sömn, delade magmuskler och hur du återhämtar dig efter själva förlossningen. 

Vad kostar Mammamage?

För att använda appen behöver du välja en prenumerationsplan. Du kan testa din valda prenumeration gratis i 3 dagar innan du måste betala för appen. Under dessa prova-på-dagar har du möjligheten att avbryta prenumerationen om du känner att appen inte är för dig. 

Priset för Mammamage ligger på 79 kr i månaden, 199 kr för 3 månader och 349 kr för 6 månader. Vill du köpa en helårsprenumeration är priset 599 kr.

Så tycker en av våra användare: 

”Mammamage är enkel att förstå. Efter graviditet vill man följa en basic app anpassad för just gravidmagar med delad muskulatur så man inte gör fel när man ska komma tillbaka till sin vanliga träning.”

Fördelar

+ Många val av prenumeration

+ Övningarna är skapade av fysioterapeuter inom träning/rehabilitering efter förlossning

Nackdelar

- Endast träning riktad till graviditet och förlossning

- Bara 3 dagar gratis prova-på-period

(Image credit: Mammamage)

(Image credit: Mammamage)

5. StrengthLog - Workout Tracker

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Styrkelabbets app StrengthLog är skapad av lyftare för lyftare – en perfekt app för dig som lever på gymmet. 

Styrkelyftarna och kraftatleterna som ligger bakom appen har tagit fram ett enkelt sätt att logga din styrketräning samt mäta och jämföra dina resultat över tid. 

Appen är helt reklam- och annonsfri. Oavsett om du aldrig har rört en vikt eller längtar till din dejt med gymmets leg-curl-maskin kan StrengthLog vara något för dig.

Vad kostar StrengthLog?

I gratisversionen finns det över 50 övningar och pass. Du kan tracka dina träningsframsteg, få tillgång till träningslogg och har möjligheten att skapa egna styrkepass. 

I premiumversionen finns verktyg för att beräkna kaloriförbrukning och chansen att skapa träningsprogram baserat på dina mål. Där får du också tillgång till mer än 350 övningar med tillhörande instruktionsvideor. Du kan även lägga till ditt 1RM (One Repetition Maximum), för att ange exakt hur många kilogram du kan lyfta under 1 set med 1 repetition.

Dessutom kan du som premiumanvändare läsa alla Styrkelabbets artiklar, videor och poddar om kost, hälsa och träning. Att ha StrengthLog premium kostar 129 kr för 1 månad, 289 kr för 3 månader och 895 kr för hela året.

Så tycker en av våra deltagare: 

”Styrkelabbet/StrenghtLog är en bra app för att bygga program med övningar och få statistik över antal pass, reps, set, vikt, mm.”

Fördelar

+ Inga störande annonser eller reklam

+ Pass, program och verktyg för gym i en och samma app

Nackdelar

- Du måste ha tillgång till gym eller gymutrustning

- Dyr premiumkostnad

(Image credit: Styrkelabbet)

(Image credit: Styrkelabbet)

6. Lifesum

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Gå ner i vikt, öka i vikt eller behåll en hälsosam vikt med hjälp av Lifesum.

Hos Lifesum kan du välja att följa olika kostscheman och dieter som sockerdetox, paleo, medelhavskost, LCHF och 5:2-dieten. Du kan också välja en klassisk kostplan utan krångliga krav. Den klassiska kostplanen ger dig fyra förplanerade måltider varje dag under perioder av 1–3 veckor. 

Vad kostar Lifesum?

Med gratisversionen har du begränsat antal dieter, kostscheman och mindre information och statistik över kaloriintag, näringsämnen och din hälsa. 

Som premiumanvändare får du tillgång till en större matdatabas, möjligheten att anpassa dina kostplaner, spåra näringsämnen och koppla appen till andra enheter eller hälsoappar. 

För att få tillgång till alla funktioner kostar det 119 kronor per månad, 249 kronor i kvartalet eller 499 kronor per år.

Så tycker en av våra deltagare: 

”Jag använder Lifesum för att summera och veta vad jag får i mig. Protein är extra viktigt att mäta för min del eftersom jag vill bygga/behålla så mycket muskelmassa som möjligt. Man kan både hitta recept och skapa egna.”

Fördelar

+ Skanningfunktion som gör det lätt att se näringsämnen

+ Stort antal kostscheman att välja bland

Nackdelar

- Mer fokus på vikt än hälsa

- Mycket begränsad gratisversion

(Image credit: Lifesum)

(Image credit: Lifesum)

7. Garmin Connect

Gratis för iOS och Android

Förbättra din träningsrutin med roliga utmaningar.

Med Garmin Connect kan du spåra din fysiska aktivitet och förbättra din hälsa dygnet runt – till och med när du sover. Appen ger dig möjlighet att GPS-spåra alla dina vandringar, löprundor och cykelturer och har även andra bra funktioner som stegräkning och data på kaloriförbrukning. 

Du måste inte ha en Garminklocka för att använda appen men utan klocka har du inte tillgång till exempelvis sömnmätning.

Vad kostar Garmin Connect?

Garmin Connect är kostnadsfri och utan att betala får du tillgång till funktioner som träningsplan, GPS, coachning och analysverktyg. Appen är även fri från annonser vilket många uppskattar.

Om du vill lägga till andra träningsformer som golf eller hålla bättre statistik över dina cykelpass kan du köpa en eller flera tilläggsprenumerationer. Du kan exempelvis prenumerera på kartor, SAR-försäkringar och även Garminklockor för både vuxna och barn.

Prenumerationerna varierar i pris och kostar från noll till ca 520 kr per år. Dessa tillägg är en uppgradering till Garmin Connect men är inget måste för att använda appen.

Så tycker en av våra användare: 

”I appen finns prestationer som du kan genomföra och få en virtuell medalj när du klarat utmaningen. Det sporrar dig att försöka klara månadens utmaning som till exempel att att genomföra 20 träningspass.”

Fördelar

+ Gratis grundapp

+ Analysverktyg för träning och sömn

Nackdelar

- Behöver smartklocka för att komma åt alla funktioner

- Svårnavigerad app för nya användare

(Image credit: Garmin Connect)

(Image credit: Garmin Connect)

8. FitOn

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Träna yoga, styrketräning, HIIT, meditation, dans och mycket mer när du vill och var du vill utan att behöva gå till ett gym. Appen passar alla som vill hålla sig i form eller bara ha kul med varierande träning. FitOn:s har träningsprogram för alla nivåer och du väljer fritt bland korta träningspass på bara några minuter till mer avancerade program på över en timme. 

Alla träningspass har tydliga instruktioner och demonstrationer för att du enkelt ska kunna följa med. Vissa pass leds av kändistränare som Jonathan Van Ness, Cassey Ho, Gabrielle Union och Vytas Baskauskas.

Vad kostar FitOn?

FitOn finns både som gratis- och premiumversion och passar alla oavsett om du är elitidrottare eller aldrig har tränat innan. Som gratisanvändare tränar du enbart med din kroppsvikt medan vissa premiumpass kräver extra utrustning. I gratisversionen finns ett begränsat utbud av övningar och funktioner.

Som premiumanvändare får du tillgång till alla recept, träningspass och kan dessutom ladda ner passen till appens offlineläge. FitOn Pro-användare har också möjlighet att casta appen till tv:n, få tillgång till mer musik och kan tracka träningen utifrån pulszoner.

FitOn Premium kostar 899 kronor för 6 månader och 1150 kronor för 1 år. Det går även att betala för enskilda träningsprogram för cirka 315 kronor styck.

Så tycker en av våra användare: 

”FitON har en massa roliga hemmapass, allt från dans till yoga och styrketräning.”

Fördelar

+ Träna med kändistränare

+ Många olika typer av pass och recept

Nackdelar

- Väldigt begränsad gratisversion

- Vissa träningspass kräver extra träningsutrustning

(Image credit: FitOn)

(Image credit: FitOn)

9. Asana Rebel

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Kombinera styrketräning med yoga och skapa en balanserad träningsrutin med fokus på styrka, flexibilitet och kondition. 

Asana Rebel består av en daglig träningsplan som är anpassad efter dina önskemål. Det finns också en funktion för att utforska hela utbudet av olika träningspass för att få inspiration till att testa något nytt. 

I appen kan du välja bland helkroppsyoga eller övningar som fokuserar på specifika kroppsområden som mage, rygg, ben och armar. Appens yogautbud består av olika yogastilar som, vinyasa, hatha och yinyoga. Dessutom innehåller appen guidade meditationer och andningsövningar.

Vad kostar Asana Rebel?

Asana Rebel erbjuder både gratis och betalda medlemskap. 

Som gratisanvändare har du ett begränsat utbud av träningspass. Du kan ange hur mycket vatten du dricker och tracka hur många minuter du tränat, mediterat och lyssnat på appens musik.

Som premiumanvändare kan du ladda ner och välja bland över 100 träningspass anpassade efter olika svårighetsgrader. Vill du göra ett eget pass kan du plocka övningar från appens befintliga träningsprogram. Premiumabonnemanget kan köpas månadsvis för 179 kr eller årsvis för 379 kr. 

Så tycker en av våra deltagare: 

”Asana Rebel är en bra och pedagogisk app med stor variation för mig som vill hitta lugnet men ändå stärka upp kroppen.”

Fördelar

+ Kombinerar styrketräning och yoga

+ Offline-läge i premiumversionen

Nackdelar

- Ostrukturerad och rörig app

- Inga personliga tränare

(Image credit: Asana Rebel)

(Image credit: Asana Rebel)

10. Step Counter - Pedometer

Gratis och premiumversion för iOS och Android

Step Counter - Pedometer är appen för dig som vill räkna steg och mäta hur långt du går. Appen använder din smartphones inbyggda funktioner som mäter rörelse och rotation för att registrera antalet steg, hur långt du går samt promenadens hastighet. 

Här kan du hålla koll på din träningshistorik, sätta stegmål och anpassa hur känslig appen ska vara för rörelse. Du kan även pausa stegräknaren om du åker en skumpig bussfärd eller inte vill räkna dina steg under specifika tillfällen. 

Vad kostar Step Counter - Pedometer?

Appen är helt gratis om du står ut med annonser. För att få en annonsfri upplevelse krävs en engångsbetalning på 65 kr.

Så tycker en av våra deltagare: 

”Stegräknaren har jag använt tidigare när jag inte tränat någonting för att försöka hålla på mig en bra lägstanivå med daglig motion.”

Fördelar

+ Billig engångsbetalning

+ Du kan pausa stegräknaren när du vill 

Nackdelar

- Slukar mycket batteri

- Saknar avancerade funktioner som mätning av hjärtrytm

(Image credit: Step Counter - Pedometer)

(Image credit: Step Counter - Pedometer)

Fler appar värda att nämna

Totalt fick vi in tips på 123 olika träningsappar. Här kommer några av de som inte nådde topp-tio-listan, men som tillräckligt många tipsade om för att de ändå ska förtjäna en plats i artikeln. 

För dig som suktar efter meditation och yoga tipsar våra deltagare om Headspace, Postural Yoga och Yoga-Go. 

My Map Run, Nike Run Club och SATS är appar som föreslås för löpfantaster och dig som vill ta dig ut i spåret. 

Letar du efter en annan form av hemmaträning rekommenderas appen Sweat och Systrarna Kallurs träningspass på Vibes. Du kan också hitta massor av träningsprogram och workout-inspo på Instagram, Youtube och Pinterest.

Våra användare ❤️ Weekly Revolt

När vi skickade ut enkäten bad vi om tips på andra träningsappar än vår egen.

Men många passade på att skriva att de tyckte Weekly Revolt slog alla andra träningsappar, vilket såklart gjorde vår dag. Vi jobbar hårt på att skapa den bästa träningsappen på marknaden, och det är som musik i våra öron att höra att det uppskattas där ute i stugorna. 

I vår app följer du en av tre olika program, där du får övningar, recept och inspiration till en hälsosam vardag. Här nedan kan du läsa mer om de tre träningsprogrammen WR66, WR33 och Miniband med Lojsan.

Träna och är näringsrikt med Weekly Revolt

Träna och är näringsrikt med Weekly Revolt

66 dagars kost- och träningsprogram med WR66

WR66 är för dig som vill skapa nya hälsosamma vanor. I programmet behövs inget gym, passen kan göras när och var du vill, och du räknar inte kalorier. 

Målet är att du ska lära dig att äta bra mat och uppleva hur enkelt du kan få en bättre hälsa, utan att lägga flera timmar i veckan på gymmet. Efter programmet får du behålla alla recept och övningar i appen så att du kan fortsätta din hälsoresa så länge du vill. 

Så här säger en av våra användare:

”Weekly Revolt har verkligen ändrat min vardag. Jag tänker helt annorlunda gällande maten efter att ha kört WR66. Att träna har blivit roligt och en självklarhet.” – deltagare i WR66

Ta reda på om WR66 är någonting för dig här

33 dagars kost- och träningsprogram med WR33

WR33 är guldkanten i din vardag, ett avslappnat fokus på mat och motion som ger energi och glädje. Goda recept och inspirerande övningar efter säsong, anpassat efter ditt liv och inte tvärtom.

Du tränar 5-10 minuter varje dag, och vill du få en extra utmaning trycker du bara på boost-knappen. Till skillnad från WR66 som är vårt basprogram, ändras upplägget för WR33 för varje start. Det innebär att du kan göra det flera gånger, och få nya inspirerande övningar varje gång. 

Så här säger en av våra användare:

”Maten, recepten och tipsen är fantastiska, jag har lärt mig jättemycket genom att vara med i WR33.” – deltagare från WR33

Läs mer om WR33 här

Lojsan-programmen – 2 veckor

Lojsan-programmen ger dig två roliga och inspirerande träningsveckor. Programmet passar bra för dig som gillar att träna, men även för dig som är redo att anta en utmaning. I appen släpps 8 unika pass, ett varannan dag. Även här finns möjlighet att trycka på boost-knappen för att få en extra utmaning. 

Så här säger en av våra användare:

”ÄLSKAR Lojsans olika program och längtar tills hon släpper nästa! TACK för det bästa som hänt en träningstokig småbarnsmamma som kan träna/leva sunt och nyttigt med enkla, roliga metoder! ❤️❤️” – deltagare från Miniband med Lojsan

Läs mer om Miniband med Lojsan här

Tack för alla tips!

Utbudet av träningsappar är en djungel. Bara i vår enkät fick vi in tips på 123 stycken. Vi hoppas att den här artikeln hjälpt dig att hitta din favorit.

Till slut vill vi verkligen tacka alla som tog sig tid att svara på vår enkät. Vi läste alla era ord med stolthet och glädje. Ni är bäst!

Gör som 30 000+ andra och delta i vårt kost- och träningsprogram WR66

author

Granskad av

Mikaela Lundqvist

Marknadskoordinator

Gå ner i vikt – utan att räkna kalorier
Anna saknade en hobby – fann sitt träningslag i Weekly Revolt
Lekparken, bryggan eller svärmors balkong – Elina tränar där det passar henne

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.


instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram