Tips & Råd

ViktVäktarna Online eller WR66

Vill du gå ner i vikt och hitta nya hälsosamma vanor? Då kan ViktVäktarna Online eller WR66 vara något för dig. I den här artikeln jämför vi kosten, träningen, priset, gemenskapen  och appen för de båda programmen. 

När du läst artikeln kommer det vara enklare för dig att avgöra vilket som passar dig bäst.

Testa ett favoritrecept kostnadsfritt från vårt kost- och träningsprogram WR66. Det är både hälsosamt och supergott! 🍌

Skanna QR-koden och hämta ditt recept 🍌

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

Senast uppdaterad 6 mars 2024

Vad är WR66 och ViktVäktarna Online?

WR66 och ViktVäktarna Online är två digitala hälsoprogram. I båda programmen använder du en app för att få allt du behöver. Förutom appen är det stor skillnad på saker som vad du äter och hur mycket du tränar.

Kosten: Små portioner eller räkna points 🥦

Föredrar du färdiga recept eller vill du välja själv vad du äter och i stället räkna points? Oavsett vilket du väljer är kosten hos både WR66 och ViktVäktarna anpassad för att gå ner i vikt – eller för att behålla en hälsosam vikt.

Så äter du i WR66

I WR66 får du färdiga recept i din app. Du bestämmer själv vilka recept du vill använda och kan därför anpassa maten efter dina smaklökar. Recepten släpps i tre omgångar under programmet så att du hela tiden har nya måltider och mellanmål att längta efter. 

Under WR66 äter du sex gånger om dagen. Två huvudmål och fyra mellanmål. Maten är framtagen av kockar och dietister och bland recepten hittar du allt från muffins och pannkakor till mer lyxiga måltider som Halloumi med Tabbouleh och Poké Bowl. Det finns också många vardagsrätter som du snabbt slänger ihop under hektiska dagar. 

Under WR66 räknar du inte kalorier för att gå ner i vikt. I stället äter du mindre portioner, samtidigt som du får lära dig att måtta på ett ungefär och byta ut ingredienser mot mer hälsosamma alternativ. Det gör att du lättare kommer kunna fortsätta med dina nya vanor efter dina 66 dagar. Läs mer om kosten i våra program här.

Här kan du läsa mer om hur Weekly Revolt ser på viktnedgång och kaloriräkning

Exempel på mat från WR66

Exempel på mat från WR66

Så äter du i ViktVäktarna Online

I ViktVäktarna Online kan du i princip äta vad du vill – så länge du håller dig inom de points du fått utdelade till dig. Hur många points du får beror på din startvikt, målvikt, ålder och hur snabbt du vill gå ner i vikt. 

För att räkna points kan du göra på två sätt. Vissa produkter går att skanna, då räknar appen ut points åt dig. Om något inte går att skanna, finns en näringsdeklaration där du kan söka upp råvaran eller receptet för att själv räkna ut dina points. 

Points är inte samma sak som kalorier – även om fler kalorier ofta leder till att det är fler points. Det finns andra saker som spelar in i points, som till exempel hur mycket socker och fett produkten innehåller. Det finns även mat som ger noll points men som ändå innehåller många kalorier.

Ett exempel är bananer. Om du bara följer points-räkningen skulle du kunna äta hur många bananer som helst under en dag, eftersom bananer ger noll points. Men en banan innehåller 150–200 kalorier, vilket gör att du ändå behöver använda sunt förnuft för att inte nyttja dina nollpoints till överdrift. 

Det sunda förnuftet är något du behöver ha med dig under hela din tid med ViktVäktarna Online. Du skulle till exempel kunna äta tre bullar på en dag, men då tar dina points slut. Därför behöver du tänka på vad du äter och laga mättande mat för att inte bli hungrig och energilös. På så sätt kommer du alltså behöva lära dig om hälsosam kost, och vilka ingredienser som ger få points.

I ViktVäktarnas app finns recept och veckomatsedlar för dig som vill få hjälp och inspiration till rätter med färre points.

Träning: Träningsprogram eller enskilda övningar 💪

Både ViktVäktarnas app och Weekly Revolts app innehåller filmer med övningar. Men det är stor skillnad på hur mycket träningsfokus det är i de olika programmen.

Så tränar du i WR66

Till skillnad från ViktVäktarna Online är WR66 inte ett program skapat för just viktnedgång – även om man går ner i vikt i programmet. Det är skapat för att skaffa nya hälsosamma vanor både gällande kost och träning. 

WR66 har därför stort fokus på träning med korta pass som du enkelt gör hemifrån. Under programmet gör du ”dagliga” som innebär 5–10 minuters träning – sex dagar i veckan. 

Dagliga byts ut varje vecka för att variera vilka muskelgrupper du arbetar med. Förutom det kör du ett magpass varannan dag – även det på 5–10 minuter. Två gånger i veckan utmanas du med ett längre träningspass på 15–30 minuter. 

Passen kombinerar styrka och kondition och är korta för att passa in i vardagen. Du får lära dig att du inte behöver spendera flera timmar i veckan på gymmet för att få en stark och vältränad kropp. Det räcker med korta, effektiva övningar. 

I WR66 finns två program där träningsupplägget är i stort sett samma. Det som skiljer dem åt är om du väljer att träna med kroppsvikt eller med rep.

Här kan du läsa mer om skillnaden mellan WR66-Kroppsvikt och WR66-Rep

Båda apparna innehåller övningar

Båda apparna innehåller övningar

Så tränar du i ViktVäktarna Online

ViktVäktarna Online handlar mer om vad du äter – men visst finns det också en hel del träningsfilmer du kan använda dig av för att komma igång med rörelse.

Även om ViktVäktarnas fokus inte ligger på träning, är det tydligt att de tycker att man ska träna för att uppnå en hälsosam livsstil. En fördel om du tränar är att du kan lägga in det du gjort i appen, vilket ger dig fler points till veckans matbudget. Den som tränar mycket kan alltså lyxa till det med extra mycket mat. 

I appen hittar du korta och långa pass med olika typer av träning som yoga, mindfulness och styrketräning. Det gör att du själv kan lägga upp din träning efter dina önskemål och förutsättningar. 

Förutom övningarna finns också utmaningar som du kan starta igång om du vill. En utmaning kan till exempel vara att du rör på dig 10 minuter om dagen under en vecka.

Vill du skaffa nya kost- och träningsvanor? Anmäl dig till nästa start av WR66

Vad kostar WR66 och ViktVäktarna Online? 💰

WR66 kostar 2495 kronor. Det tillkommer kostnad för protein och eventuellt rep. Protein och rep kan du köpa i Weekly Revolts webbshop – eller någon annanstans.

ViktVäktarna Online köper du på abonnemang och betalar då för 3, 6 eller 12 månader. 

  • 3 månader = 329 kronor / månad

  • 6 månader = 239 kronor / månad

  • 12 månader = 159 kronor / månad 

Till skillnad från WR66, där du behåller alla dina recept och övningar i appen för alltid, blir du utloggad från ViktVäktarnas app när ditt abonnemang löper ut. Det innebär alltså att du får passa på att spara all information du vill ha kvar innan tiden går ut.

Fokus och långsiktighet: Livsstilsförändringar och nya vanor 🧘‍♀️

Som vi varit inne på är fokuset olika i de två programmen. 

WR66 fokuserar på att förändra vanor och skapa en hälsosam vardag. ViktVäktarna fokuserar, precis som det låter på namnet, mest på viktnedgång. 

Med det sagt finns en tanke med både ViktVäktarna Online och WR66 att du ska lära dig hur du lever och äter hälsosamt efteråt. 

I WR66 får du därför behålla allt i appen vid avslutat program så att du kan fortsätta med din nya hälsosamma livsstil. Programmet är uppdelat i fyra faser, varav den fjärde är en ”livet-efter-fas”, där du får tips och råd om hur du ska använda allt du lärt dig på ett balanserat sätt. Då handlar det både om att njuta av livet – samtidigt som du håller dig frisk och stark.

I ViktVäktarna Online finns ett ”Jämviktsprogram”. För att gå med i det ändrar du dina inställningar i appen från att gå ner i vikt till att behålla vikt. Points läggs då automatiskt till i din points-budget som är baserad på din vikt och hur mycket du behöver äta för att behålla den.

Målet är att du ska lära dig hur många points olika saker innehåller, för att sedan kunna fortsätta äta balanserat på egen hand.

.

.

Appen: Utmaningar, recept och andra funktioner 📱

I WR66 finns, förutom ditt träningsprogram och alla recept, flera uppskattade funktioner. Du har till exempel möjlighet att boosta din träning under dagar du känner dig stark. Du kan också favoritmarkera både recept och övningar som du tycker extra mycket om för att enkelt hitta dem på ett och samma ställe.

En annan funktion är att du bockar av dina pass. Bockarna läggs sedan till på en tidslinje där du kan gå tillbaka och se hur mycket du tränat. I appen har du också en dagbok där du hittar dina mål och hur många dagar av programmet som är kvar.

Den som provade ViktVäktarnas program för tio år sedan minns kanske att man gick på möten och träffades i grupper. Det kan man fortfarande göra, men det är ett helt annat upplägg än ViktVäktarna Online där appen är din vägvisare genom programmet. 

I ViktVäktarnas app finns recept och filmer med övningar. Appen innehåller även en näringsdeklaration för att räkna points, samt en skanner där du kan kolla hur många points det finns i en produkt.

En uppskattad funktion i ViktVäktarnas app är att den har flera restauranger, som McDonalds, Burger King och andra liknande kedjor, inlagda. Så när du blir sugen på en hamburgare kan du enkelt kolla i appen hur många points en sådan innehåller.

Förutom det finns (som vi nämnde innan) utmaningar som du själv väljer om och när du vill aktivera. Utmaningarna kan exempelvis vara att du sköter din matregistrering, eller olika komma-igång-utmaningar med rörelse.  

Appen – din guide på resan

Appen – din guide på resan

Community: Dela din resa med andra 🥰

Både ViktVäktarna Online och WR66 har ett community, men det är stor skillnad på hur mycket det används. 

I WR66 bjuds du in till en sluten Facebookgrupp som är indelad efter var du bor. Du startar din resa tillsammans med andra, ni peppar varandra under resans gång – och ni avslutar programmet ihop. Hur mycket eller lite du delar med dig av är upp till dig. I gruppen har du möjlighet att ställa frågor till mentorer och specialister som läkare, dietist, löpcoach och PT. 

I ViktVäktarna Online finns ett forum i appen där du kan dela med dig av recept, bilder och annat som rör programmet. Men chatten används inte i så stor utsträckning. Många väljer istället att köra ViktVäktarna Online utan att dela med sig av sina resor.

Båda programmen är bra för viktnedgång – men fokuset skiljer dem åt

Båda programmen är bra för viktnedgång – men fokuset skiljer dem åt

Vilket program är bäst för viktnedgång? ⚖️

WR66 och ViktVäktarna är båda bra alternativ för dig som vill gå ner i vikt. 

Båda programmen följer den allmänna rekommendationen från Folkhälsomyndigheten som är att du som mest bör gå ner 1 kg per vecka för en hälsosam viktnedgång. 

I ViktVäktarna kan du ställa in hur snabbt du vill gå ner i vikt, vilket innebär att du själv avgör din takt. En del vill till exempel inte påverka sin vardag för mycket och väljer därför långsammare viktnedgång under längre tid. Ett exempel är en medlem som valde att gå ner lite långsammare och gick från 90 kg till 76 kg på fem månader. 

I WR66 äter alla samma mängd mat utifrån receptbanken som finns. Det innebär att det i slutändan är olika hur mycket man går ner i vikt. En medlem som vägde 75 kg vid start av programmet, vägde 62 kg när det var slut. En annan hade 64 kg som startvikt och gick ner 6 kg – vilket var målet för den personen. Här kan du läsa om tre deltagares resa med WR66.

Men det är också en del som inte vill gå ner i vikt och anmäler sig till WR66 för att lära sig äta mer hälsosamt och för träningens skull. Då får man hjälp att anpassa maten efter det.

Oavsett om du väljer ViktVäktarna Online eller WR66 kan du alltså räkna med att gå ner i vikt – om du själv vill!

Välj det som passar dig bäst ❤️

Som alltid är det bara du som vet vad som passar dig och dina förutsättningar bäst. 

Vill du gå ner i vikt, men känner att träning inte är din grej – då är ViktVäktarna Online ett bra program. Tycker du att träning är kul och vill komma igång med hemmaträning kan WR66 passa dig bättre. 

Hatar du att träna men vill börja ändå? Då kanske du kan få träningsmotivation av den här artikeln.

Andra skillnader mellan programmen är hur mycket du vill styra själv. ViktVäktarna Online bygger på att du själv ska räkna points och lägga upp din träning. Målet med ViktVäktarna Online är viktnedgång och att du ska lära dig hur många points olika produkter innehåller för att bibehålla din nya vikt.

WR66 ger dig ett helhetskoncept med lika stort fokus på både träning och kost. Målet med programmet är att du ska lära dig vad bra mat är utan att behöva krångla med kaloriräkning och hur du enkelt tränar hemifrån – för att du sedan ska kunna ta med dig allt du lär dig för resten av livet.

Vilket som fungerar bäst för dig kan bara du avgöra.

Gör det som passar dig bäst.

Gör det som passar dig bäst.

Gör som 30 000+ andra och nå dina vikt- och hälsomål med Weekly Revolt

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten