Tips & Råd

16 Weeks of Hell eller WR66

16 Weeks of Hell och WR66 är två digitala kost- och träningsprogram som både är utmanande, roliga och tar dig på resan mot en hälsosam kropp. 

Men vilket av dem ska man välja? I den här artikeln jämför vi de två programmen och ger svar på frågor om träningsupplägg, kostscheman och pris.

Testa ett favoritrecept kostnadsfritt från vårt kost- och träningsprogram WR66. Det är både hälsosamt och supergott! 🍌

Skanna QR-koden och hämta ditt recept 🍌

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

Senast uppdaterad 11 mars 2024

Vad är WR66?

WR66 är ett kost- och träningsprogram där du tränar och äter hälsosamt under 66 dagar. Tillsammans med andra deltagare, mentorer och coacher bryter du gamla vanor mot en hälsosam livsstil som passar in i vardagen.

Programmet är skapat med grundtanken att alla deltagare ska få kunskapen och verktygen de behöver för att fortsätta sin hälsosamma livsstil – långt efter att programmet är slut. 

Själva upplägget med 66 dagar bygger på forskning som visar att det tar precis så många dagar att förändra en vana. I programmet får du inte bara lära dig att hitta nya sunda vanor – du får också motivation och pepp till att säga hejdå till de dåliga.

Gemenskap, näringsrika recept och hållbar träning

Gemenskap, näringsrika recept och hållbar träning

Vad är 16 Weeks of Hell?

16 Weeks of Hell är ett 16-veckors långt kost- och träningsprogram med hård träning och periodisk fasta. Det blev populärt efter att tv-programmet ”Den stora hälsoresan” började sändas. Succéprogrammet gjorde att många kändisar fick upp ögonen för 16 Weeks of Hell och det gav såklart programmet en rejäl marknadsföringsskjuts. 

Deltagarna i 16 Weeks of Hell skriver på avtal som gör att de inte får berätta eller dela detaljer på sociala medier om vad de gör under sina 16 veckor. Kontraktet gör det svårt att hitta information om programmet, som kan kännas nödvändig att ta del av innan man hostar upp 12 500 kronor.

Vi har pratat med en person som gått 16 Weeks of Hell. Och även om hon höll på detaljerna kunde hon ge en tydligare bild av vad du kan förvänta dig om du signar upp dig på programmet. 

Styrketräning i gym, periodisk fasta och många friska löpturer

Styrketräning i gym, periodisk fasta och många friska löpturer

Hur är träningen i WR66? 

I WR66 kan du välja mellan att träna med rep eller kroppsvikt. Oavsett vad du väljer är träningen upplagd på ungefär samma sätt, fast med olika övningar. 

Själva tanken med WR66 är att programmet ska passa in i din vardag så att du kan fortsätta med samma hälsosamma livsstil långt efter att du är färdig med dina 66 dagar. Många gillar upplägget just för att det är enkelt att anpassa till vardagen – samtidigt som det ger stora hälsosamma effekter på kroppen och välmåendet. 

Under WR66 får du: 

  • Två dagliga övningar – armhävningar och ben/rumpövning som tar cirka 5–10 minuter per dag. De passar perfekt att göra innan tandborstning eller lunchen: du behöver inte ens byta om! 

  • Ett magpass att göra varannan dag som tar cirka 10–15 minuter.

  • Två längre utmaningar som släpps på onsdagar och lördagar och kombinerar konditions- och styrketräning. Du har tre dagar på dig att göra utmaningarna och kan enkelt göra dem när och var du vill – så länge de är gjorda innan nästa utmaning släpps. Ett exempel på en utmaning skulle kunna vara 200 battle rope-slag, 5 burpees, 5 situps, 5 armhävningar och att springa 1 km. 

  • En valfri dag varje vecka som är träningsfri.

Träningen ökar i intensitet ju längre in i programmet du kommer, men det betyder inte att den ökar i tid.

Träningsupplägget grundar sig i forskning som visar att vi inte behöver träna mer än ett kortare pass varje dag, och ändå få lika positiva effekter på hälsan som man får om man kör långa, hårda träningspass. 

Under WR66 tränar du ungefär tre timmar sammanlagt, utspridda över sex dagar i veckan. Passen är korta och du kan göra dem när och var du vill. Därför påverkar de inte vardagen, mer än att du får mer energi och ork att göra det du vill göra.

Hur ser träningen ut i WR66?

Hur ser träningen ut i WR66?

Hur är träningen i 16 Weeks of Hell?

Under 16 Weeks of Hell spenderar du mycket tid på gymmet, närmare 20 timmar i veckan. Det är en rejäl satsning som innebär att du kan behöva lägga fritidsaktiviteter och hobbys åt sidan under fyra månader. Men det kan mycket väl vara värt besväret när programmet är slut! 

I 16 Weeks of Hell är det all-in som gäller från början till slut. Under fyra månader får du lära dig att disciplin är din bästa vän och orkeslöshet din värsta fiende.

En del uppskattar att programmet är så disciplinerat och tycker att den tuffa träningen är det bästa med 16 Weeks of Hell. Andra inte. Och här finns förstås inget rätt eller fel – det finns bara gilla eller inte gilla. 

Träningsupplägget ser ut ungefär så här:

  • 60 minuters snabb promenad, löpning eller annan konditionsträning varje dag. 

  • Styrketräning i gymmet cirka 6 dagar i veckan – sammanlagt 84 gympass på cirka 75 minuter.

  • Varje gympass är uppdelat i 6 olika övningar som upprepas 6 gånger, med 6 repetitioner för varje övning. 

  • Träningen ökar i intensitet ju längre in i programmet du kommer. 

Älskar du stenhård träning och extrema utmaningar? Vill du ha en upplevelse som du kommer minnas livet ut? Då kan 16 Weeks of Hell mycket väl vara programmet för dig. 

Hur är träningen i 16 weeks of hell?

Hur är träningen i 16 weeks of hell?

Hur äter man under WR66?

Under WR66 äter du sex gånger om dagen. Recepten är framtagna av kockar och dietister som utgår från modern forskning inom kost och hälsa med brett stöd.

I WR66 följer du inga tillfälliga dieter, och du utesluter inte kolhydrater eller andra näringsämnen helt. I stället för att räkna kalorier, lär du dig att måtta med händerna och hur man kan äta för att slippa impulsivt småätande. 

Målet är att du ska hitta glädjen i att laga hälsosam mat, lära dig mer om innehållet i det du stoppar i dig och att du ska lyckas nå dina hälsomål med Weekly Revolt. 

Varje dag äter du: 

  • 4 mellanmål (inklusive frukost)

  • 2 huvudmåltider

I appen kan du välja fritt mellan olika recept. Välj dina favoriter och laga hälsosam mat som hela familjen tycker om. Om man vill göra det enkelt för sig under programmet kan man byta ut två av mellanmålen mot måltidsersättning. Här kan du se vilka smaker som finns att välja på. 

Gemensamt för alla Weekly Revolts program (WR66, WR33, WR Mage och WR Löpning) är målet att hjälpa deltagarna hitta goda kostvanor och ge dem verktygen de behöver för att göra en hälsosam förändring som passar in i vardagen och håller under en lång tid. 

Därför får du behålla alla recept när programmet är slut, så du kan fortsätta med dina hälsosamma vanor skapat under 66 dagar. 

Är du vegan eller vegetarian finns det många goda recept att välja på, som ger dig den näring och energi du behöver. 

Läs mer om maten i WR66 och WR33 här.

Hur äter man under WR66?

Hur äter man under WR66?

Hur äter man i 16 Weeks of Hell?

Kosten under 16 Weeks of Hell grundar sig i en periodisk fasta, vilket innebär att man äter under ett 8-timmars ätfönster. Resten av tiden får deltagarna endast dricka vatten. 

Kosten anpassas efter individuella behov, och kan justeras under resans gång. Eftersom träningen är så pass hård behöver man få i sig tillräckligt med energi för att orka – något som coacherna på 16 Weeks of Hell är noggranna med att alla förstår. 

Under programmet har deltagarna olika fokus på kosten. I vissa perioder går man på lite mer strikt kost där man mer eller mindre tar bort kolhydrater och fokuserar på protein och fett.

I år lanserade 16 Weeks of Hell ett nytt program med vegansk kost, för att inkludera alla som väljer bort kött. De rekommenderar dock att man ska äta animaliskt eftersom de anser att proteinet inte är lika bra från växtriket.

Hur äter man under 16 weeks of hell?

Hur äter man under 16 weeks of hell?

Vad kostar WR66 och 16 Weeks of Hell?

16 Weeks of Hell kostar 12 500 kronor. Det tillkommer även kostnader för gymkort och proteinpulver. 

WR66 kostar 2 495 kronor. Det tillkommer även kostnader för proteinpulver och rep om du väljer repträning. 

Vad är det som gör att priset skiljer sig så mycket?

Det som gör att 16 Weeks of Hell är så mycket dyrare är dels att det är ett längre program; det är nästan dubbelt så långt som WR66. Du får också individuella samtal med din coach där du rapporterar hur du mår och hur väl du når dina viktmål varje fredag. 

I WR66 har du inte samma individuella möten, även om du alltid kan ställa frågor till coacher och mentorer via en sluten Facebook-grupp du blir inbjuden till vid programmets start. 

Förutom det har troligtvis den stora hajpen kring 16 Weeks of Hell, där många kändisar hoppat på och gjort reklam för programmet, sett till att priset trissats upp. 

Vilket program är bäst för viktnedgång?

Både 16 Weeks of Hell och WR66 kan vara bra för dig som vill gå ner i vikt, men det finns vissa skillnader. 

Är du ute efter snabb viktnedgång, då är de 20 timmarna träning per vecka och den kalorifattiga maten i 16 Weeks of Hell självklart en kortare väg till en slankare kropp. 

Men viktigt att komma ihåg är att snabb viktnedgång inte alltid är det bästa för kroppen. Ibland kan det vara klokare och mer hållbart att satsa på en långsammare viktnedgång. Hur mycket och hur snabbt du går ner i vikt beror på dina förutsättningar, startvikt, hälsotillstånd och så mycket mer.

På Weekly Revolt vill vi uppmuntra dig till en hållbar viktminskning – alltså ett resultat som håller i längden så du slipper “börja om”. Siffror kan absolut vara en motivation i WR66 och för den som vill går det att följa.

Samtidigt vet vi att programmet handlar om mycket mer än enskilda siffror. Våra deltagare uppmuntras till att utvärdera sina resultat på många olika sätt, inte enbart baserat på sina viktresultat.  Här kan du läsa om tre deltagare som gått WR66.

Fokus i WR66 är att hitta en långsiktig lösning som hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du behåller dina hälsosamma vanor när du väl nått dina viktmål. Efter programmet får du därför behålla alla recept och övningar, så att du kan fortsätta träna och äta god hälsosam mat. 

Välj det program som passar dig bäst

Välj det program som passar dig bäst

Välj det som passar dig bäst

Som vi nämnde innan – det finns inget program som passar alla. Vad du ska välja beror helt på dig, din livssituation, din motivation och vad du vill få ut av din träning. 

Älskar du riktigt hårda pass? Har du träningsvana sedan innan och har du tid att lägga 20 timmar i veckan på träning? Då kan 16 Weeks of Hell vara en kul utmaning där du under 4 månader verkligen får pusha dina gränser till max.  

Om du i stället är en person som inte vill lägga så mycket tid på träning, men saknar ork och energi i vardagen och vill ha en hälsosammare livsstil, kan WR66 vara något för dig. I WR66 anpassas träningen så att den passar in i din vardag – inte tvärtom! 

Oavsett vad du väljer så är båda programmen utmanande. Båda ger dig en starkare kropp, båda ger dig svettiga träningspass och båda fungerar för viktnedgång. 

Valet är ditt. 

Gör som 30 000+ andra och delta i vårt kost- och träningsprogram WR66

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten