Tips & Råd

Varukorgen är tom

Till butiken

30 000+ har förändrat sin livsstil med WR66 – så här gör du för att lyckas

Drömmer du om en hälsosam livsstil men har svårt att få det att funka över tid? Precis så var det för vår grundare Jonathan.

I den här artikeln berättar han om hur kost- och träningsprogrammet WR66 föddes ur en vilja att leva hälsosamt. Ett program som idag har hjälpt över 30 000 personer att förändra sin livsstil. 

Du får också 6 tips på hur du kan göra det enklare för dig själv att lyckas.

Testa ett favoritrecept kostnadsfritt från vårt kost- och träningsprogram WR66. Det är både hälsosamt och supergott! 😋

Skanna QR-koden och hämta ditt recept.

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

Vad är en hälsosam livsstil? Inte så krånglig som många tror

Innan Jonathan grundade Weekly Revolt längtade han till en hälsosam livsstil. Han och hans sambo Louise var trötta på att alltid hamna i soffan på kvällarna. De ville komma i form, få mer energi över till barnen och helt enkelt må bättre. 

Men precis som många andra tyckte de att en vardag med träning och nyttig mat kändes krånglig och alldeles för tidskrävande. Det passade inte in i småbarnslivet. 

Att gå till gymmet och träna ett par timmar hade de inte tid med. Att äta hälsosamt – eller rättare sagt det som de trodde var hälsosamt – kändes torrt och tråkigt. Men när de väl började läsa på om vad forskning säger om kost och träning insåg de att en hälsosam livsstil kan vara något helt annat. Mindre krånglig. 

”Vår bild av vad vi behöver göra för att leva hälsosamt kommer från människor som älskar träning. Men för oss andra som inte har det intresset, blir den bilden väldigt svår att leva efter”, säger Jonathan. 

Insikten att bra mat och träning borde vara tillgänglig för alla människor oavsett vem man är blev startgropen för Weekly Revolt. Ett kost- och träningsprogram som, med grunden i forskning, visar hur enkelt det kan vara att komma i form och leva hälsosamt. 

Louise och Jonathan längtade till en hälsosam livsstil. Nu har de nåt sina mål ❤️

Louise och Jonathan längtade till en hälsosam livsstil. Nu har de nåt sina mål ❤️

Skapa vanor som passar dig och ditt livspussel. Inte tvärtom. 

Många går all-in på träning och hälsosam mat när de känner sig motiverade att förändra sin livsstil. De flesta klarar av att träna intensivt och äta hälsosamt under en kort tid när motivationen är stark. Men det är ganska få som lyckas hålla kvar de vanorna över en längre tid.

Det finns egentligen två problem med att börja träna stenhårt från den ena dagen till den andra. Det ena handlar om vem du är och vad du har för intressen. 

”Om du inte älskar träning kommer du kanske kunna pusha dig till att lägga massa tid på det ett litet tag. Men du kommer inte vilja fortsätta när motivationen tryter. För det är inte den du är egentligen. Då är det bättre att skapa kost- och träningsvanor som inte innebär att du lägger ner hela din fritid på något du inte tycker är kul.”

En annan utmaning med att gå all-in är att det ofta inte funkar med den moderna vardagen. Jonathan förklarar: 

”Ofta gör man det dessutom för krångligt för sig själv. Du anpassar hela din vardag efter träning och kost – i stället för att anpassa kosten och träningen efter din vardag. En vardag som antagligen innehåller massa andra saker du behöver ta hand om: arbete, skola, barn, aktiviteter, hund, kompisar och allt vad det är.”

Vill du leva hälsosamt men har svårt att få det att funka över tid? Testa WR66 – ett kost- och träningsprogram som hjälpt tusentals deltagare till en hälsosammare vardag.

6 tips för att lyckas med din livsstilsförändring

I Weekly Revolts program har vi tagit fasta på det forskningen säger om att bryta vanor och använder det för att hjälpa våra deltagare till en hälsosam livsstil. Här berättar vi hur du gör för att lyckas – med eller utan vårt program.

1. Hur du ser på dig själv har stor betydelse 🤗

Det finns forskning som visar att det gör stor skillnad om du säger ”jag ska sluta röka” eller ”jag är ingen rökare”. I det första exemplet säger du till dig själv att du är en rökare men att du har som intention att sluta. I det andra säger du till dig själv att du inte är en person som röker vilket har visat sig vara mer effektivt. En liten förändring i tankesättet gör större skillnad än man tror. 

Om du hela tiden intalar dig själv att du är en soffpotatis kommer det bli svårt att prioritera träningen framför soffan. Din syn på dig själv styr ofta dina handlingar. 

För att verkligen lyckas med din livsstilsförändring behöver du förstå att träning och hälsosam mat inte bara hör ihop med fitnesstjejer eller bodybuilders. Alla kan träna. Alla kan äta bra mat. 

Det som oftast står i vägen är allt du fått höra om vad en hälsosam livsstil är. Bilden av att bra mat och träning är något du behöver dedikera ditt liv till.

Många av våra deltagare berättar att det känns lite läskigt att påbörja sin livsstilsförändring med WR66. Men de får ofta en aha-upplevelse under programmet när de inser att det faktiskt inte behöver vara så himla stort och krångligt. 

Tänk så här: du behöver inte älska träning. Du behöver inte heller vara expert på näringsinnehåll och kalorier för att leva hälsosamt eller gå ner i vikt. Du kan ha helt andra intressen men träna och äta bra mat ändå – för hälsans skull.  

2. Resultat och långsiktighet är lika viktigt ⚖️

Målet att gå ner i vikt och målet att leva hälsosamt kan ha liknande processer. För att uppnå båda målen behöver du bland annat göra något åt din kost.

Men om du bara har som mål att gå ner i vikt kan du till exempel köra en pulverdiet. Du kommer troligtvis nå ditt mål, men du kommer inte lära dig hur man lever hälsosamt. 

Du kan också ha som mål att leva hälsosamt. Men problemet är att det inte är lika motiverande som ett viktmål eller annat fysiskt mål. Forskning visar att vi människor motiveras av snabba resultat. Att säga ”jag vill leva hälsosamt” är därför inte lika kraftfullt. För du kan inte mäta resultatet.

Därför kan det vara bra med både kortsiktiga och långsiktiga mål för att klara en livsstilsförändring. Dina resultat kan hjälpa dig hålla ut under dagar du känner motstånd.

Det behöver absolut inte vara ett viktmål. Du kan ha ett mål om att klara av att springa 5 km utan att stanna. Eller orka bära bilbarnstolen till hemmet utan att behöva ställa ner den och vila. 

Många går med i vårt kost- och träningsprogram WR66 med viktmål. Men under tiden får de lära sig mer om hur man lever hälsosamt. När de är klara brukar de flesta se livsstilen som det bästa – och viktnedgången som en bonus. Det säger bland annat Ida och Daniel i den här artikeln. 

En balans mellan båda målen hjälper dig att lyckas med din livsstilsförändring ⚖️ 

3. Skapa en miljö som gör det enkelt att lyckas

Många kämpar i motvind. Du kanske vill ändra livsstil och börja äta hälsosamt, men dina skåp är fulla med onyttigheter och dina lunchraster spenderas ofta på närmsta pizzeria.

När du hela tiden måste kämpa emot din miljö – då blir det svårt. 

Därför är vårt första råd till våra deltagare alltid att städa ut sina skåp. Gör dig av med alla frestelser som kan leda till dåliga beslut så du får bättre förutsättningar att lyckas. Fyll ditt hem med nyttigheter. Proppa skåpen fulla av nötter istället för kakor. Ta ut frukten ur kylen och ställ fram i en korg så den blir synlig. Förbered dina matlådor för veckan så du inte behöver fatta de där besluten om vad eller var du ska äta varje dag. 

Har du svårt att få i dig vatten? Ställ ut vattenflaskor lite här och var i ditt hem eller på din arbetsplats varje morgon så det blir enklare att ta det där glaset. Preppa din miljö för hur du vill leva. 

Genom att förbereda veckans matlådor gör du det enklare för dig själv att lyckas 🥗

Genom att förbereda veckans matlådor gör du det enklare för dig själv att lyckas 🥗

Vi vet att du inte alltid kan välja din miljö ❤️

Alla har inte samma förutsättningar och det finns miljöer som gör det svårare. Du kanske måste ta bilen till arbetet för det finns inga alternativ. Då försvinner den där vardagliga motionen man kan få av att cykla. 

Du kanske inte har micro där du arbetar och din närmsta restaurang är en pizzeria. Då är det inte så lätt att bara ”skapa en miljö där det är enkelt att lyckas”. För du har inte de valen. 

Men det finns fortfarande bättre val du kan göra. Om du till exempel är i situationen där pizzerian är ditt enda val – dela en pizza med en kollega eller beställ en sallad ibland (om det finns). Beställ inte in en hel pizza med tanken att ”jag äter bara halva”, för oftast gör man inte det ändå. 

Försök hitta dina sätt att göra det enkelt att leva hälsosammare efter dina förutsättningar. 

4. Förändra din livsstil tillsammans med andra 

Vi väljer inte våra första vanor som barn. Vi gör som våra vänner, familj och andra i vår närhet gör. Om dina föräldrar tränade regelbundet när du var liten, finns det större chans att du gör det också. 

Så fortsätter det hela livet. Vill din partner gå ner i vikt, då är det lättare för dig att också göra det. Så en bra sak att göra för att lyckas är att ansluta dig till en grupp som vill samma sak som du. Sök dig till umgängeskretsar där en hälsosam livsstil är det normala. 

För många är det lättare att förändra sin livsstil om man gör det ihop med andra som vill samma sak 🤗

För många är det lättare att förändra sin livsstil om man gör det ihop med andra som vill samma sak 🤗

Många som vill börja träna mer eller äta hälsosamt känner sig utanför. Just för att ingen annan gör samma sak. Med såna känslor blir det svårt att lyckas. 

I WR66 delar vi in våra deltagare i grupper efter var de bor. Just grupperna har varit en betydelsefull del för många och vissa har hittat vänner för livet. Vänner som vill samma sak som de själva vill ❤️

Här kan du bland annat läsa om Anna som hittade vänner i WR66. 

Du behöver självklart inte gå med i ett program för att hitta människor med samma intressen. Du kan göra det på gymmet, i olika forum på sociala medier eller genom att börja i en sport. 

Det viktiga är att du har någon som peppar dig, är vid din sida och tycker att det är lika viktigt som du att leva hälsosamt. 

5. Följ dina framsteg ✅

Framgång är den bästa motivationen som finns. Om du har en träningsdagbok där du kan följa dina framsteg och bocka av dina pass, kommer det bli enklare att hålla motivationen uppe. 

Under dagar du känner dig trött och misslyckad kan du gå tillbaka till din träningsdagbok och se hur bra du faktiskt är. 

En annan sak som många kan känna igen sig i är hur tillfredsställande en liten bock kan vara. Det är beroendeframkallande – som en tumme upp på sociala medier. 😍

Detta kan vi se i våra program, då många nämner just vår dagboksfunktion som en stor källa till motivation. Man vill se de där små ikonerna på tidslinjen och gärna varje dag. Det ger en go känsla för sinnet. 

Många uppskattar att de kan bocka av sina pass och följa sina framsteg i vår app 📱

Många uppskattar att de kan bocka av sina pass och följa sina framsteg i vår app 📱

6. Håll ut – det tar i genomsnitt 66 dagar att bygga en vana

Vi kommer aldrig påstå att en livsstilsförändring är lätt. Våra deltagare kämpar som tusan varje dag för att lyckas. Men skillnaden är att de kämpar med rätt verktyg och de vet att belöningen kommer om 66 dagar. 

Forskning visar nämligen att det tar i genomsnitt så många dagar att förändra en vana. Men det kan ta både kortare och längre tid beroende på vilka vanor du vill förändra, och vilka förutsättningar du har. 

Grejen med vanor är att du behöver upprepa dem ett visst antal gånger tills de inte längre känns jobbiga. Du behöver kanske pusha dig själv till att träna i början.

Du måste fatta beslut om att göra det varje gång och det kan vara jobbigt. Men när vanan väl sitter kommer du kunna göra det utan att det känns som ett beslut. Du bara gör. 

Tipsen ovan kommer underlätta processen. Men bara för att det är enklare än förut betyder det inte att det är lätt. 

Vi brukar säga till våra deltagare att ta en dag i taget: 

  • Få din träning gjord.

  • Ät nyttig mat.  

  • Bocka av dina framsteg i din kalender.

Sen kommer nästa dag. Då gör du samma sak. Fokusera på processen mer än målet. Då kommer det bli enklare att ta dig dit du vill.

Försvinner friheten och spontaniteten med vanorna?

Nej, faktiskt inte. Det är till och med tvärtom: du får mer frihet genom att ha dina grundläggande vanor på plats. 

Om du tränar regelbundet kommer du få mer energi. Mer energi ger dig mer tid och frihet att orka göra det du vill. Om du förbereder dina matlådor och äter regelbundet behöver du inte fatta beslut om mat varje dag. Du får mer tid att tänka på annat och vara kreativ. Dessutom kommer du med regelbundna måltider hålla energin uppe. 

Att du har för vana att äta hälsosamt innebär inte heller att du ska göra det hela tiden. Det kommer finnas flera tillfällen då du går på fest, äter godis och firar födelsedagar. En hälsosam livsstil handlar mycket om att hitta balansen. 

Det är de vardagliga vanorna som gör störst skillnad för din hälsa. Om du äter bra mat och tränar regelbundet under större del av din tid, kommer godiset på fredagskvällen inte spela någon roll. 

En hälsosam livsstil är mer än bara kost och träning 

När man tänker på livsstil så är det ofta maten och träningen som hamnar i fokus. Men det finns andra saker som är minst lika viktiga för din hälsa. 

Sömn, stress och psykiskt mående till exempel. Om du arbetar med något du tycker är kul, har balans mellan arbete och fritid och om du har vänner och familj som bidrar med glädje i ditt liv. 

En av anledningarna till att Weekly Revolt startade var för att hjälpa människor att må bra – inifrån och ut. Jonathan har själv gått igenom utbrändhet till följd av en obalanserad livsstil. Du kan läsa mer om det i artikeln Utbrändhet och träning

Mycket kommer på köpet med bra kost- och träningsvanor. Men en del kan du behöva andra verktyg för att klara av. 

Vi hoppas att du fått med dig kunskap och verktyg för att göra den livsstilsförändring du drömmer om. 

Behöver du hjälp finns vi och våra deltagare här för att stötta dig genom din resa ❤️

Våra experter finns här för att stötta dig 🥰

Våra experter finns här för att stötta dig 🥰

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten