Tips & Råd

Varukorgen är tom

Till butiken

Lifesum eller WR66

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt, bli starkare eller bara må bättre överlag och är nyfiken på om Lifesum eller WR66 kan vara något för dig?

I den här artikeln jämför vi kosten, priset och funktionaliteten i själva  appen hos de båda programmen – så att du kan få en känsla för vilket som passar dig och din vardag bäst.

Testa ett favoritrecept kostnadsfritt från vårt kost- och träningsprogram WR66. Det är både hälsosamt och supergott! 🍌

Skanna QR-koden och hämta ditt recept 🍌

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

Vad är Lifesum och WR66?

WR66 och Lifesum är två digitala hälsoprogram. I båda programmen använder du en app där du får råd kring vad du ska äta och hur mycket för att nå dina mål. Utöver det är det en hel del egenskaper som skiljer de båda programmen åt. 

En av de största skillnaderna är att WR66 inkluderar ett hemmaträningsprogram som hjälper dig nå dina hälsomål. 

Dessutom är Weekly Revolts expertteam bestående av PT, dietister, läkare och löpcoacher – tillsammans med hundratals andra svenskar som går programmet samtidigt – med dig hela vägen.

Kost och recept: Ät lite och ofta eller håll järnkoll på kalorierna 📈

Vill du ha färdiga recept att följa som i WR66, eller vill du hellre kunna räkna ut hur många kalorier olika matvaror innehåller som i Lifesum? Båda metoderna kan hjälpa dig att gå ner i vikt eller behålla den vikt du känner dig nöjd med.

Vårt tips är att välja den metod som funkar bäst i din vardag och som du orkar hålla fast vid över tid. Annars är risken större att du går upp alla kilon igen så fort programmet är över.

Så äter du i WR66

Under WR66 räknar du inte kalorier för att gå ner i vikt. I stället följer du färdiga recept, äter mindre portioner, lär dig att måtta på ett ungefär och byta ut råvaror mot mer hälsosamma alternativ.

I den här artikeln kan du läsa mer om varför sex mål om dagen är ett framgångsrecept för att gå ner i vikt. 

Programmet pågår under 66 dagar, men många väljer att fortsätta med WR-maten även efter programmets slut (recepten och övningarna får du behålla). 

I WR66 äter du helt vanlig mat som innehåller alla näringsämnen din kropp behöver. Våra kockar och dietister lägger stor vikt vid att skapa recept som är enkla att följa, lätta att tycka om och nyttiga samtidigt.

I WR66 får du färdiga recept i appen. Du bestämmer själv vilka av alla recept i appen som du vill testa och kan därför anpassa maten efter din egen och familjens smak. 

Recepten släpps i omgångar under programmet så att du hela tiden har nya rätter och mellanmål att se fram emot.

Dagens måltider består av två huvudmål och fyra mellanmål. Bland recepten hittar du allt från muffins och pannkakor till halloumi med tabbouleh och poké bowls. Du har också många vardagsrätter till hands som du snabbt slänger ihop när det kniper.

I den här artikeln kan du läsa mer om hur Weekly Revolt ser på viktnedgång och kaloriräkning.

Exempel på mat från WR66

Exempel på mat från WR66

Så äter du i Lifesum

Lifesum, å andra sidan, är en app som fokuserar på kaloriräkning och personlig registrering av dina måltider. Du börjar med att ange dina personliga uppgifter och mål, och appen skapar en anpassad plan baserad på detta. 

Varje dag registrerar du vilka livsmedel du äter och hur mycket genom att scanna streckkoder i appen, liksom mängden vatten, frukt och grönsaker du får i dig från morgon till kväll. Genom att spara måltider och matvaror som du använder ofta kan du snabba på processen.

Lifesum erbjuder flera dietplaner, som Clean Eating eller Proteinrikt och ger dig recept och tips anpassade till din valda plan. Premiumversionen av appen ger ytterligare funktioner som speciella dietplaner och synkronisering med andra hälsorelaterade appar.

Du kan också få tillgång till kostplaner på 1 till 3 veckor med måltider som planerats i förväg.

Träning: Hemmaträningsprogram eller registrering av aktiviteter 💪

Trots att både Lifesums och Weekly Revolts app kan användas för både kost och träning, ger apparna väldigt olika upplevelser. 

När WR66 ger dig ett komplett träningsprogram att följa i kombination med kostprogrammet, fungerar Lifesum snarare som en träningsdagbok där du registrerar mängden träning du utför och olika träningsformer, dag för dag.

Så tränar du i WR66

Först och främst bygger Weekly Revolts program på att bygga nya, hälsosamma vanor.

I WR66 går du inte bara ner i vikt (om det är vad du strävar efter), du får även verktygen du behöver för att fortsätta leva hälsosamt efter de 66 dagarna är slut.

Eftersom fysisk aktivitet är så viktig för hälsan, är WR66 lika mycket ett träningsprogram som ett kostprogram för dig som vill leva mer hälsosamt. 

Under programmet gör du ”dagliga övningar” som innebär 5–10 minuters enkel hemmaträning – sex dagar i veckan. Alla som kör WR66 samtidigt följer samma grundprogram, vilket ökar motivationen och träningsglädjen under tiden. 

För att variera mellan olika muskelgrupper byts ”de dagliga” ut vecka för vecka. Dessutom gör du ett magpass varannan dag på 5–10 minuter. Två gånger i veckan utmanas du med ett längre träningspass på mellan 15 minuter och en halvtimme. 

Passen kombinerar styrka och kondition och du får lära dig att du inte behöver spendera flera timmar i veckan på gymmet för att få en stark och vältränad kropp. Det räcker med korta, effektiva övningar. 

I WR66 kan du dessutom välja att träna med kroppsvikt eller med rep. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan WR66-Kroppsvikt och WR66-Rep.

Båda apparna innehåller övningar

Båda apparna innehåller övningar

Så tränar du i Lifesum

Till skillnad från WR66, där du följer samma kost- och träningsprogram som hundratals andra svenskar samtidigt, är mängden och formen av träning du utför i Lifesum upp till dig.

Genom att synkronisera Lifesum med andra hälso- och fitnessappar som exempelvis Apple Hälsa, Fitbit, Withings och Runkeeper kan du registrera dina steg och din träning i realtid. 

Med Lifesum kan du alltså hålla koll på mängden kalorier du får i dig och få en uppfattning av hur många kalorier du förbränner, i samma app. 

Samtidigt kan det vara bra att ha med sig att träning inte automatiskt leder till viktminskning, något du kan läsa mer om i artikeln Kan man träna sig smal? Så säger experterna.

Vill du skaffa nya kost- och träningsvanor? Anmäl dig till nästa start av WR66

Pris: Vad kostar WR66 och Lifesum? 💰

WR66 kostar 2495 kronor. Vill du köra programmet med rep så kan du köpa det i Weekly Revolts webbshop, eller någon annanstans. I shoppen hittar du även protein, WRs populära granola och annat gott som ingår i de hundratals populära recept du får tillgång till – även efter programmets slut.

Lifesum finns i en gratisversion och en premiumversion som kostar 149 kr i månaden. Vill du se detaljerad näringsinformation, lägga till favoritmåltider och recept eller synka Lifesum med andra träningsappar, är det premiumversionen som gäller.

.

.

Detta får du i WR66-appen vs Lifesum-appen📱

I WR66-appen finns, förutom ditt träningsprogram och alla recept, flera funktioner som hjälper dig till en hälsosammare vardag. Som att boosta din träning under dagar du känner dig stark och favoritmarkera recept och övningar som du gillar lite extra. 

I appen finns en personlig dagbok med dina mål. Du kan även bocka av dina träningspass, följa din personliga utveckling på en tidslinje och se hur många dagar av programmet som är kvar vilket ökar motivationen att fortsätta hela vägen.  

I Lifesum-appen får du först tre alternativ: att gå ner i vikt, hålla vikten eller gå upp i vikt. Därefter fyller du i uppgifter som kön, ålder, nuvarande vikt och målvikt.

Baserat på uppgifterna du lagt in i Lifesum får du veta hur många kalorier du bör hålla dig till varje dag för att lyckas, sen är det bara att sätta igång och registrera allt du äter och dricker under dagen. 

För att hjälpa dig spara tid finns en streckkodsläsare inbyggd i appen som du kan använda för att få reda på innehållet i vanliga livsmedel. Vill du veta om ett livsmedel är ”bra” eller ”dåligt” baserat på dina mål, behöver du ha tillgång till premiumversionen av appen.

Med betalversionen av Lifesum får du även tillgång till recept, kostplaner som följer olika dieter, kostscheman och inköpslistor samt möjligheten att synka appen med andra hälso- och fitnessappar på marknaden.

Appen – din guide på resan

Appen – din guide på resan

Ensam är stark – eller kraften i gemenskap? 💪 🥰

Vi är olika. Vissa av oss har inga problem med att bryta mönster och anamma nya, hälsosamma vanor när det behövs. Andra får en helt annan motivation av att göra saker tillsammans. 

Till skillnad från i Lifesum-appen där du genomför programmet helt och hållet på egen hand, är känslan av gemenskap med coacher och andra deltagare, en uppskattad del av WR66. 

I WR66 bjuds du in till en sluten Facebookgrupp med deltagare som går programmet samtidigt. I gruppen har du även möjlighet att ställa frågor till mentorer och specialister som läkare, dietister, löpcoacher och PTs när du vill. 

Du startar alltså din resa tillsammans med andra, ni peppar varandra under resans gång – och ni avslutar programmet tillsammans. Men det är helt och hållet upp till dig hur aktiv du är i gruppen.

Båda programmen är bra för viktnedgång – men fokuset skiljer dem åt

Båda programmen är bra för viktnedgång – men fokuset skiljer dem åt

Är WR66 eller Lifesum bäst för viktnedgång? ⚖️

Sammanfattningsvis är både WR66 och Lifesum alternativ för dig som vill gå ner i vikt eller få hjälp att leva mer hälsosamt.

Men då WR66 är ett mer omfattande kost- och träningsprogram som fokuserar på att förändra vanor tillsammans med hundratals andra svenskar, är Lifesum snarare en digital dagbok för att hålla koll på ditt dagliga kaloriintag. 

Vill du gå ner i vikt, men inte nödvändigtvis har som mål att röra på dig mer, då kan Lifesum vara en app värd att testa. Framförallt om du känner att du har det som krävs för att förändra dina vanor, och hålla motivationen uppe, på egen hand. 

Söker du ett program baserat på aktuell forskning och fler än 30 000 svenskars erfarenheter, lett av ett expertteam bestående av PTs, dietister, läkare och coacher? Då är WR66 antagligen ett bättre val för dig.

Som alltid är det bara du som vet vad som passar dig och din vardag – bäst. ♥️

Gör det som passar dig bäst.

Gör det som passar dig bäst.

Gör som 30 000+ andra och nå dina vikt- och hälsomål med Weekly Revolt

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten