Tips & Råd

Varukorgen är tom

Till butiken

Wellobe eller WR66

Är du nyfiken på Wellobe och WR66, men är osäker på vad de olika kost- och träningsprogrammen går ut på? Kanske undrar du vilket koncept som bäst kan hjälpa dig nå dina vikt- och/eller hälsomål. 

I den här artikeln får du reda på hur maten, priset och funktionaliteten i apparna skiljer sig åt mellan de båda programmen. Förhoppningsvis kan den ge dig det du behöver för att göra rätt val.

Testa ett favoritrecept kostnadsfritt från vårt kost- och träningsprogram WR66. Det är både hälsosamt och supergott! 🍌

Skanna QR-koden och hämta ditt recept 🍌

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

Vad är Wellobe och WR66?

WR66 och Wellobe är två digitala hälsoprogram som utgår från en app. I båda programmen får du råd kring vad du ska äta, träna och hur mycket för att nå dina mål. Men det finns flera egenskaper som skiljer de båda programmen åt. 

En av de största skillnaderna är att WR66 pågår under 66 dagar och att du genomför programmet samtidigt som hundratals andra. Dessutom är Weekly Revolts expertteam bestående av PT, dietister, läkare och coacher med dig hela vägen fram.

I jämförelse med WR66 är Wellobe mer av en traditionell kost- och träningsapp baserad på kaloriräkning. Du formar programmet lite som du vill och registrerar vad du äter och hur mycket du rör dig varje dag för att förhoppningsvis nå din målvikt.

Kost och recept i WR66

I WR66 går du inte ner i vikt genom att räkna kalorier. Istället väljer du mellan mängder av populära, hälsosamma och lättlagade recept som är framtagna av Weekly Revolts kockar och dietister för att passa in i vardagspusslet. 

För att hålla blodsockret på en jämn nivå äter du sex gånger om dagen: två huvudmål och fyra mellanmål. I den här artikeln kan du läsa om varför flera, mindre portioner är ett effektivt knep för att gå ner i vikt. 

Bland recepten i WR66 hittar du allt från muffins och pannkakor till poké bowls, fyllda wraps, grytor och mängder av andra goda och lättlagade vardagsrätter som hela familjen uppskattar. Exempel hittar du i artikeln 5 populära recept för viktminskning.

Nya recept introduceras regelbundet under programmet, så du har alltid något kul att se fram emot. Många deltagare väljer dessutom att fortsätta med kosten i WR66 även efter programmets slut (du behåller både recepten och träningspassen i appen efteråt).

I den här artikeln kan du läsa mer om hur Weekly Revolt ser på viktnedgång och kaloriräkning.

Kost och recept i Wellobe

I Wellobe väljer du mellan ett ”klassiskt” upplägg och ”5:2” som bygger på periodisk fasta. 

Precis som i WR66 får du genom Wellobe tillgång till mängder av recept som kan hjälpa dig att nå dina vikt- och hälsomål. Ett par exempel är wokade grönsaker och quorn i hoisinsås och grekiska biffar med tzatziki och sallad. 

Wellobe-appen innehåller en loggbok där du enkelt fyller i vad du äter, hur mycket du rör dig och vad du tränar, dag för dag. Du kan använda både mobilen och datorn. 

Men vilka funktioner du väljer att använda är upp till dig. Du bestämmer också själv hur länge du vill hålla på med programmet och vilka förändringar du är beredd att göra för att nå dina vikt och/eller hälsomål.

Exempel på mat från WR66

Exempel på mat från WR66

Träning: Komplett träningsprogram eller fri lek? 🤸

Trots att både Wellobe och Weekly Revolts app kan hjälpa dig nå dina hälsomål, ger de olika träningsupplevelser. Kort sagt kan man säga att Wellobe-upplägget ger större frihet men kräver också ett större mått av disciplin för att lyckas. 

När WR66 ger dig ett komplett och genomarbetat kost- och träningsprogram som du följer tillsammans med andra, är innehållet i Wellobe mer av ett smörgåsbord att välja från.

Så tränar du i WR66

Först och främst bygger Weekly Revolts program på att bygga nya, hälsosamma vanor som håller över tid. I WR66 går du inte bara ner i vikt (om det är vad du strävar efter), du får även verktygen du behöver för att fortsätta leva hälsosamt efter de 66 dagarna är över.

Eftersom fysisk aktivitet enligt forskning är så viktig för hälsan, är WR66 lika mycket ett träningsprogram som ett kostprogram för dig som vill leva mer hälsosamt.

Under programmet gör du ”dagliga övningar” som innebär 5–10 minuters enkel hemmaträning – sex dagar i veckan. Alla som kör WR66 samtidigt följer samma grundprogram, vilket ökar motivationen och träningsglädjen under tiden.

För att variera mellan olika muskelgrupper byts ”de dagliga” ut vecka för vecka. Dessutom gör du ett magpass varannan dag på 5–10 minuter. Två gånger i veckan utmanas du med ett längre träningspass på mellan 15 minuter och en halvtimme. 

Passen kombinerar styrka och kondition och du får lära dig att du inte behöver spendera flera timmar i veckan på gymmet för att få en stark och vältränad kropp. Det räcker med korta, effektiva övningar. 

I WR66 kan du dessutom välja att träna med kroppsvikt eller med rep. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan WR66-Kroppsvikt och WR66-Rep.

Båda apparna innehåller övningar

Båda apparna innehåller övningar

Så tränar du i Wellobe

Till skillnad från WR66, där du följer samma kost- och träningsprogram som hundratals andra deltagare samtidigt, är mängden och formen av träning du utför i Wellobe upp till dig.

I Wellobe-appen hittar du olika online-träningsprogram, från träning med gummiband till cirkelträning. Har du en aktivitetsklocka kan du dessutom registrera dina steg och din träning genom att synka appen ”Hälsa” för att få en känsla av hur mycket kalorier du förbränner.

Samtidigt kan det vara bra att ha med sig att träning inte automatiskt leder till viktminskning, något du kan läsa mer om i artikeln Kan man träna sig smal? Så säger experterna.

Vill du skaffa nya kost- och träningsvanor? Anmäl dig till nästa start av WR66

Pris: Vad kostar WR66 och Wellobe? 💰

WR66 kostar 2495 kronor. Vill du köra programmet med rep så kan du köpa det i Weekly Revolts webbshop, eller någon annanstans. I shoppen hittar du även protein, WRs populära granola och annat gott som ingår i det stora receptskafferi du får tillgång till – även efter programmets slut.

Wellobe kostar 879 kronor för 3 månaders medlemskap. Då ingår alla funktioner och allt innehåll i appen fram tills du väljer att avsluta programmet. Abonnemanget förnyas automatiskt med tre månader i taget om du inte säger upp det före prenumerationsperioden löper ut.

.

.

Detta får du i WR66-appen vs Wellobe-appen📱

I WR66-appen finns, förutom ditt träningsprogram och alla recept, flera funktioner som hjälper dig till en hälsosammare vardag. Som att boosta din träning under dagar du känner dig stark och favoritmarkera recept och övningar som du gillar lite extra.

I Weekly Revolt-appen finns en personlig dagbok med dina mål. Du kan även bocka av dina träningspass, följa din personliga utveckling på en tidslinje och se hur många dagar av programmet som är kvar vilket ökar motivationen att fortsätta hela vägen.  

I Wellobe fyller du först i din längd, vikt och målvikt. Appen räknar då ut ditt BMI-värde och vilket datum du kan nå din idealvikt. Baserat på uppgifterna du lagt in i Wellobe får du veta hur många kalorier du bör begränsa dig till varje dag, sen är det bara att sätta igång och registrera allt du äter och dricker. 

Förutom mängder av kalori- och näringsberäknade recept kan appen ge dig ett kostschema att följa baserat på dina mål samt olika typer av träningsprogram. 

För att hjälpa dig spara tid finns även en streckkodsläsare inbyggd i appen som du kan använda för att få reda på innehållet i vanliga livsmedel.

Appen – din guide på resan

Appen – din guide på resan

”Vi gör det tillsammans” eller ”kan själv” – vilken träningstyp är du? 💪

Har du inga problem med att bryta mönster och anamma nya, hälsosamma vanor när det behövs – eller får din motivation sig en skjuts av att göra saker tillsammans med andra?

Till skillnad från i Wellobe, där du visserligen har tillgång till ett medlemsforum men genomför programmet på egen hand, är känslan av gemenskap med coacher och andra deltagare, en större del av WR66. 

Baserat på erfarenheter från de 30 000+ deltagare som gått WR66 hittills, har just gemenskapen visat sig vara en viktig anledning till att så många når sina vikt- och hälsomål. Det är helt enkelt svårare att ge upp längs vägen när vi kämpar mot ett gemensamt mål i grupp.

I WR66 bjuds du in till en sluten Facebookgrupp med deltagare i ditt eget närområde, som går programmet samtidigt. I gruppen har du även chansen att ställa frågor till mentorer och specialister som läkare, dietister, löpcoacher och PTs när du vill.

Du startar alltså din resa tillsammans med andra, ni peppar varandra under resans gång – och ni avslutar programmet tillsammans. Med det sagt så är det helt och hållet upp till dig hur aktiv du är i gruppen.

Båda programmen är bra för viktnedgång – men fokuset skiljer dem åt

Båda programmen är bra för viktnedgång – men fokuset skiljer dem åt

Är WR66 eller Wellobe bäst för viktnedgång? ⚖️

Först och främst: För att gå ner i vikt behöver du hamna i ett kaloriunderskott, vilket betyder att du får i dig färre kalorier än du gör av med under dagen.

Det finns ingen metod eller diet som funkar för alla. Och det finns gott om alternativ att testa. I den här artikeln förklarar Weekly Revolts dietist Joanna vilka av de 16 trendigaste dieterna just nu som har vetenskapligt stöd, och vilka du bör undvika.

Även om programmen skiljer sig åt så kan både WR66 och Wellobe hjälpa dig att få till det där kaloriunderskottet och gå ner i vikt. Hur mycket du vill gå ner i vikt är upp till dig, oavsett vilket program du väljer. 

En deltagare i WR66 vägde 75 kg från början och 62 kg när programmet var slut. En annan hade 64 kg som startvikt och gick ner 6 kg, vilket var målet för den personen. I den här artikeln kan du ta del av tre deltagares upplevelser av WR66.

Sammanfattningsvis är både WR66 och Wellobe väl beprövade alternativ för dig som vill gå ner i vikt eller få hjälp att leva mer hälsosamt.

Vilket program passar bäst in i din vardag? 🍽️

Men då WR66 är ett välbeprövat kost- och träningsprogram som fokuserar på att förändra vanor tillsammans med hundratals andra, är Wellobe mer av en digital dagbok för att hålla koll på hur mycket du rör dig och ditt dagliga kaloriintag. 

Vill du gå ner i vikt men helst gör det på ditt eget sätt, när och hur det passar dig, då kan Wellobe vara en app värd att testa.

Söker du ett kost- och träningsprogram som hjälper dig och hundratals andra deltagare nå målsnöret tillsammans, och som finns där och peppar när motivationen tryter och du är nära att ge upp – då är WR66 antagligen ett bättre val för dig.

Vilket upplägg som passar bäst in i din vardag, och som har störst potential att hjälpa dig att nå dina mål, kan bara du avgöra.

Gör det som passar dig bäst.

Gör det som passar dig bäst.

Gör som 30 000+ andra och nå dina vikt- och hälsomål med Weekly Revolt

author

Granskad av

Jonathan Hoel

Grundare

<

Alla Tips & Råd

VÅRA MEDLEMMAR

30,000 deltagare

Vi pratar gärna och länge om Weekly Revolt. Men våra fantastiska medlemmar gör det så mycket bättre. Över 14,000 av dem har redan berättat om sin upplevelse genom våra program. Kolla själv.

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram

Varukorgen är tom

Till butiken

Varukorg
Varukorgen är tom
Totalt:

Vi bjuder på frakten